UPDATE 20:30. Numărul celor decedați a crescut până la 3 persoane, iar 20 de persoane sunt rănite. 

UPDATE 19:45. Potrivit martorilor, unul dintre cei presupuși doi atacatori avea în jur de 40 de ani, o înfățișare neeuropeană. Nu este clar dacă acesta se afla la volanul mașinii care a strivit oamenii de pe pod.

Atacul a avut loc în ziua în care se împlinește un an de la exploziile de la Bruxelles. Pe 22 martie 2016, doi kamikaze au provocat o explozie în aeroportul Capitalei belgiene, iar mai târziu, un alt atacator a provocat o explozie în stația centrală de metro. Au murit 38 de oameni, peste 340 au fost răniți. 

UPDATE 19:35. BBC scrie că o femeie a fost scoasă din râul Tamisa, după atacul terorist. Femeia este în viață. Presa britanică spune că vinovați de tragedie s-ar face doi atacatori.Printre persoanele rănite sunt și studenți francezi. 

Sursa citată precizează că multe dintre persoanele rănite aflate în grija medicilor de la spitalul londonez St. Thomas au suferit „răni cumplite”.

Cel puţin 11 persoane au fost rănite în incident.

Conform unor surse, autorul atacului terorist a fost împuşcat de poliţie. Starea acestuia nu se cunoaşte. „Incidentul este tratat ca fiind de tip terorist până când eventual s-ar putea dovedi de altă natură", anunţă Scotland Yard.

Potrivit informaţiilor preliminare, un bărbat a lovit cu maşina intenţionat un grup de persoane, după care a lovit poarta metalică a Palatului Westminster. A urmat un schimb de focuri cu forţele de ordine.

Câteva fotografii de la fața locului (sursa: BBC)

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!