„În educație avem alte probleme mult mai grave, de aceea mesajul meu pentru cei care au colectat aceste semnături - era mai simplu să vină să ne spună această solicitare la Guvern și demult puteam rezolva această problemă. Cu această ocazie, vreau să lansez și o invitație, să vină să discutăm și alte probleme din educație care sunt dezbătute public”, a declarat prim-ministrul Pavel Filip.

La propunerea Ministerului Educaţiei, Guvernul a aprobat Regulamentul-cadru privind funcţionarea căminelor din subordinea instituţiilor de învăţământ de stat.

Modificările aprobate astăzi prevăd calcularea taxei de cazare în cămin în baza unor condiții unice pentru toate instituțiile de stat de învățământ, pentru a exclude neconcordanța între taxele de cazare a diferitor instituții.

De asemenea, deciziile privind accesul liber după ora 24.00 în căminele instituțiilor de învățământ vor aparține senatelor universitare.

Amintim că ieri trei organizații de tineret, ale PAS, PLDM și PPDA, au spus că au adunat 4000 de semnături ale studenților în susținerea accesului în cămine și după miezul nopții. Tinerii au spus că vor merge vinerea aceasta, 24 martie, în fața Guvernului, pentru a organiza un flashmob de revendicare a acestui drept. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!