Au fost evaluate climatul politic, social și economic, serviciile de îngrijire medicală, posibilitățile de formare profesională și cele de petrecere a timpului liber, infrastructura, rețeaua de transport public, serviciile de distribuție a energiei electrice și a apei, dar și disponibilitatea bunurilor de consum, de la alimente până la mașini și condițiile de mediu, de la spațiile verzi până la poluarea aerului.
Într-un clasament al primelor zece orașe cu cea mai bună calitate a vieții din lume, șapte sunt europene. Astfel, după Viena urmează Zürich (locul al doilea), München (locul 4), Düsseldorf (6), Frankfurt (7), Geneva (8), Copenhaga (9) și Basel (10). Singurele orașe cuprinse în acest clasament care nu sunt europene sunt Auckland (locul al treilea) și Vancouver (5).
Sondajul realizat de compania Mercer include, de asemenea, un clasament al infrastructurii, care evaluează fiecare oraş în funcţie de aprovizionarea cu energie electrică, apă potabilă, telefonie şi servicii de e-mail, transportul în comun şi gama de zboruri internaţionale disponibile din aeroporturile locale.
Comparativ cu anii anteriori, orașele au rămas stabile, cu câteva excepții în clasament. Printre perdanți se numără Bruxelles, care a scăzut cu șase locuri (ocupând în prezent locul 27), din cauza problemelor de securitate legate de terorism și Roma, care a ajuns pe locul 57, din cauza problemelor pe care le are cu eliminarea deșeurilor, se arată într-un comunicat de presă, publicat marți. Ca urmare a turbulențelor politice din Istanbul, orașul a scăzut cu unsprezece locuri (de la 122 la 133).
Condițiile de viață sunt analizate în funcție de 39 de factori, grupați în 10 categorii
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.