Moldoveanul din Italia, care a omorât prietena însărcinată, a fost agresat în închisoare

Moldoveanul din Italia, care a omorât prietena însărcinată, a fost agresat în închisoare

Moldoveanul de 19 ani, care a ucis în Italia prietena însărcinată a fost plasat în penitenciar cu mai mulți deținuți. Aceștia l-au agresat după ce au aflat ce crimă a săvârșit.

Pe 19 martie curent moldoveanul Mihail S. de doar 19 ani a lovit cu o piatră și a strangulat prietena sa însărcinată în luna a șasea. Poliția a descoperit că tânărul se face vinovat de omor fiindcă el a vândut într-un lombard din localitate bijuteriile din aur ale fetei. De asemenea anchetatorii au obținut dovezi datorită analizei datelor de pe telefoanele tinerilor. Astfel, ele se aflau în aceeași zonă în perioada când s-a săvârșit omorul.

Băiatul este învinuit de dublu omor agravat și de ocultarea cadavrului. Acesta a fost plasat în închisoarea din Santa Bona cu alți trei deținuți.

Publicitate

Sursele AGORA menționează că el a fost agresat, fiind amenințat cu răfuială fizică din partea celorlalți deținuți din celulă, care au aflat de la televizoarele din penitenciar ce crimă a săvârșit tânărul. Gărzile au intervenit în această situație de conflict și au plasat moldoveanul singur în celulă.

De remarcat că avocatul a solicitat ca Mihail S. să fie plasat în arest la domiciliu, dar se pare că judecătorul a refuzat să dea curs solicitării, având în vedere circumstanțele crimei.

„Băiatul a crescut fără tată și acest lucru se vede. Acest caz este o problemă pentru comunitatea noastră, dar noi nu putem răspunde pentru acțiunile fiecărui membru al comunității. Nu am vrea ca toată comunitatea să sufere pentru acest caz, fiindcă nu este pădure fără uscături. În Moldova pentru un omor de acest gen băiatul ar fi condamnat la închisoare pe viață”, menționează Constantin Chicu, președintele Comunității Moldovenești din Trevizo.

El afirmă că întreaga comunitate este dispusă să ofere ajutor familiei fetei omorâte pentru repatrierea corpului, angajarea unui avocat sau susținere financiară.

Preotul bisericii ortodoxe din Trevizo condamnă acțiunile tânărului moldovean și este preocupat de faptul că tânăra generația nu mai posedă valori creștine.

„Nu ne dorim să se mai întâmple astfel de cazuri, iar acest lucru va fi o pată asupra comunități noastre. Tinerii au prea multă libertate și ei fac ceea ce doresc din lipsa unei morale creștine menționează. Eu condamn acest omor și sper să nu se mai întâmple”, Ioan Ciobanu, parohul bisericii Ortodoxe din Treviso pentru un post local de televiziune.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal