Volumul investițiilor  

Conform datelor oferite de Ministerul Economiei al Republicii Moldova, investițiile companiei Kaufland vor constitui circa 60 de mln de euro.

Numărul locurilor de muncă și salariul angajaților

Potrivit declarațiilor făcute de General Manager Kaufland România, Marco Hößl, odată cu deschiderea magazinelor Kaufland în Republica Moldova, până la 1000 de oameni vor avea un loc de muncă. Salariul minim oferit de investitor va fi de 7500 de lei (salariul brut - n.r.)

Ce produse se vor găsi pe rafturile Kaufland

Pentru început, gama produselor locale pe care Kaufland își propune să le ofere consumatorului din Republica Moldova va cuprinde peste 3000 de articole.

Totodată, Kaufland pregătește un program special orientat spre dezvoltarea producătorilor de fructe și legume.

Cum va afecta producătorii locali intrarea unui nou jucător pe piață

Conducerea retailului și-a exprimat intenția, cel puțin la nivel declarativ, de a încheia parteneriate de lungă durată cu producătorii locali și de a susține modernizarea comerțului produselor alimentare din Republica Moldova. „Colaborarea cu producători locali pentru Kaufland este o prioritate”, declară Marco Hößl.

Kaufland promite să le ofere producătorilor agricoli locali posibilitatea de a obține cea mai prestigioasă  certificare internațională de calitate și siguranță alimentară- GLOBALG. A.P. (Good Agricultural Practices), ce le va permite deținătorilor acesteia să exporte produsele sale în orice țară din lume.

Beneficii sociale pe care le aduce

Expansiunea în Republica Moldova se bazează și pe principiul responsabilității față de calitatea vieții în regiunile în care va activa. În plus, angajamentul față de mediu face parte din strategia companiei Kaufland pe termen lung și vizează protejarea planetei, asigurarea resurselor pentru viitor și conservarea condițiilor optime necesare resurselor naturale de hrană.

Pe parcursul anului 2016 Kaufland s-a făcut vizibil prin mai multe proiecte sociale precum „Hai, Moldova!”, eveniment  cunoscut ca Ziua Națională de Curățenie, „Bucurie în Mișcare”, cunoscut pentru promovarea unui stil activ de viață. Pentru anul 2017, au fost deja anunțate o serie de alte proiecte de implicare socială la nivelul comunităților din Republica Moldova. La 8 aprilie va avea loc o amplă acțiune de înverzire a Chișinăului, sub sloganul „Sădim oxigen”. Peste 1000 de voluntari vor planta 5.000 de puieți simultan în cele cinci sectoare din capitală. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!