Potrivit site-ului așa-zisului președinte al rmn, întâlnirea a început la ora 11:00. Din delegația lui Dodon au făcut parte consilierii acestuia - Elena Gorelova, Ion Ceban și Vasile Șova.

Conform sursei citate, Igor Dodon s-a arătat bucuros de întrevedere, exprimându-și speranța că discuțiile vor duce la rezultate palpabile și la implementarea acordurilor la care s-a ajuns la un numitor comun la prima întâlnire, printre care subiectul punctului vamal de la Cuciurgan și propunerea de proiecte infrastructurale comune, importante pentru locuitorii celor două maluri ale Nistrului.

Krasnoselski, la rândul său, i-a mulțumit lui Igor Dodon pentru invitație, menționând că procesul de dialog este foarte important pentru a găsi soluții pentru probleme: „În principiu, suntem gata să discutăm propunerile părții moldovenești. Suntem gata de a trece la probleme reale”.

Prima parte a întâlnirii a avut loc în prezența delegațiilor lui Igor Dodon și Vadim Krasnoselski, cei doi având apoi o întrevedere privată.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!