Iată doar dintre răspunsurile ingenioase pe care ni le-au oferit oaspeții evenimentului. 

"Aș schimba educația. Pentru că dacă vrei să înveți tehnologie, trebuie să ai oameni tineri, nu cei care sunt la pensie. Asta este o problemă. Întregul scop este să lași studenții să aplice noile tehnologii și nu să învețe despre cele vechi", a declarat Lee Gibson Grant, DT Moldova ltd, Marea Britanie.

Un alt participant la ICT Summit, Greg Kular, Director al Global Business Development de la American University of London, are o soluție mai "romantică". Acesta a spus că "ceea ce trebuie să facem e să „mărităm” companiile cu altele asemănătoare, din întreaga lume".

Managerii companiei AVASANT, vorbitorii care au deschis evenimentul, au și ei sfaturi pentru activitatea viitorului ministru. Potrivit lor, cel mai bun ajutor este neamestecul. "Sunt eligibil? Este o întrebare interesantă. Ceea ce am spus și în prezentarea de azi e că pentru ca Moldova să-și realizeze potențialul, e nevoie ca toți să acționeze ca unul. Ceea ce aș face în poziția de ministru, mi-aș face un plan pe următorii cinci ani, aș unifica oamenii și i-aș face să înțeleagă regulile, pentru ca ei să lucreze mai bine. Împreună putem îmbunătăți IT-ul și să-i valorificăm potențialul", susține Chirag Rawat, managing consultant AVASANT.

Pe de altă parte, președintele AVASANT, Pradeep Kumar Mukherji, ne-a mărturisit că "în lume, dacă vă uitați la industria IT, creșerea se face pe seama sectorului privat. Guvernul este doar un catalizator. Astfel, răspunzând la întrebarea Dvs, cred că Guvernul doar ar trebui să ofere un mediu pentru investiții și să ofere fonduri pe inițiative de marketing care sunt foarte importante. Și lăsați sectorul privat să-și facă treaba". 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!