Agenţia Moldsilva și-a propus majorarea veniturilor rezultate în urma comercializării masei lemnoase şi obținerea surselor necesare implementării mecanismului managementului forestier durabil. Astfel, a fost interzisă fasonarea sortimentului „lemn tehnologic" în procesul tuturor lucrărilor de exploatare a lemnului în fondul forestier din cadrul entităților subordonate Agenţiei Moldsilva, ca urmare a uni ordin care a intrat în vigoare pe 19 ianuarie 2016.
Acest document, precum și secționarea rațională a masei lemnoase au avut un efect pozitiv în ramura silvică și anume prin faptul că pe parcursul anului 2016 a fost supraîndeplinit planul de recoltare de către întreprinderile silvice a lemnului de lucru cu 28,4 mii m3 (131 %), ceea ce generează un venit suplimentar de aproximativ 13 milioane lei. Cel mai mare volum de lemn de lucru au recoltat următoarele întreprinderi silvice: ÎSSC Strășeni - 5,4 mii m3, ÎS Glodeni - 4,2 mii m3 , ÎS Edineț - 4,2 mii m3 , ÎS Tighina - 3,8 mii m3 , ÎS Iargara - 3,4 mii m3 .
Prețul mediu al unui metru cub de lemn de lucru pe ramură în 2016 a constituit 1039 lei. Acesta este stabilit în funcție de specie, calitate, dimensiune (lungime, diametru) și depozitul din care se efectuează comercializarea.
Totodată, din 1 ianuarie 2017, întreprinderile silvice subordonate aprobă prin ordin intern propriul catalog de prețuri de realizare a masei lemnoase.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.