Economia Statelor Unite este cea mai mare din lume. Estimată la 18 trilioane de dolari, ea reprezintă aproape un sfert din economia mondială (24,3%). Cel puțin asta arată ultimele cifre prezentate de Banca Mondială, scrie site-ul oficial al Forumului Economic Mondial (FEM) citat de Agora.
Urmează China cu 11 trilioane de dolari, sau 14,8% din economia mondială. Japonia se află pe locul al treilea, cu o economie de 4,4 trilioane de dolari, ceea ce reprezintă aproape 6% din economia mondială.
Țările europene ocupă următoarele trei locuri în top: Germania, pe poziția a patra, cu o economie de 3,3 trilioane de dolari; Regatul Unit, pe a cincea poziție cu 2,9 trilioane de dolari și Franța pe al șaselea cu 2,4 trilioane de dolari.
India se află pe locul al șaptelea cu 2 trilioane de dolari, Italia, pe locul opt, cu o economie de peste 1,8 trilioane de dolari. Locul nouă ocupă Brazilia cu o economie de aproape 1,8 trilioane de dolari.
Top-10 este încheiat de Canada, cu o economie de peste 1,5 trilioane de dolari.
Se pare că SUA nu va domina mult timp. Deși China rămâne în urma Statelor Unite cu 7 trilioane de dolari, economia acestei țări asiatice a crescut cu 6,7% în 2016, în comparație cu creșterea economică a Statelor Unite de doar 1,6%, potrivit FMI.
Economia Braziliei s-a contractat în ultimul an cu 3,5%, singura țară din top 10 care a avut o involuție.
Graficul de mai sus arată 40 cele mai mari economii ale lumii separat, dar grupate după culoare pe continente.
Grupul țărilor asiatice are cea mai mare pondere și reprezintă puțin peste o treime (33,84%) din PIB-ul global. Asta în timp ce America de Nord reprezintă puțin peste un sfert - 27.95%.
Europa apare pe locul trei, cu puțin peste o cincime din PIB-ul mondial (21.37%).
Împreună, aceste trei grupuri generează peste patru cincimi (83,16%) din producția totală mondială.
Vezi și aceste știri

Expert în științe agricole: Fluctuațiile termice sunt îngrijorător. Ce riscuri sunt pentru roada anului 2023 (VIDEO)

Cinci bărbați din Rusia, blocați în aeroportul din Coreea de Sud de luni de zile. Statul nu-i recunoaște drept refugiați și le interzice intrarea în țară

Numărul real al populației care locuiește în R. Moldova este de 2,6 milioane de oameni. Rezultatele calcului după metodologia internațională
Advertoriale

Microinvest susține agricultorii din Moldova cu CREDITE AGRO de până la 7 000 000 lei

Scopul și valorile maib, într-o nouă interpretare – prezentate întregii echipe
