Autoritatea pentru Geodezie, Cartografie şi Cadastru de la Bratislava a explicat că va aplica legea adoptată în 1995, când Slovacia abia se obişnuia cu statutul de ţară independentă, în urma a zeci de sesizări primite de la public. Guvernul a dat, însă, asigurări că va organiza un seminar pentru a le explica jurnaliştilor terminologia corectă, înainte de a da amenzi.
De asemenea, Autoritatea a trimis instituţiilor media o notificare prin care le avertiza că au încălcat în mod repetat legea, dacă au folosit denumirea de „Marea Britanie”.
„Obiectivul nostru cheie este să atragem atenţia, nu am amendat niciodată pe nimeni în trecut, dar acum suntem pregătiţi să impunem legea”, a spus şefa instituţiei, Maria Fridrichova.
Majoritatea presei a refuzat să schimbe ceva după ce a primit scrisoarea agenţiei. „Cred că scrisoarea este absurdă şi nu le voi cere editorilor noştri să folosească termeni diferiţi”, a spus redactorul-şef al cotidianului SME, Beata Baloghova.
Lisa cu denumirile oficiale ale ţărilor, publicată pe site-ul agenţiei arată că este permisă denumirea prescurtată „Regatul Unit”, pentru Marea Britanie.
Ambasada Londrei la Bratislava a dat asigurări că nu este deranjată de folosirea denumirii „Marea Britanie” în presa slovacă. „Pe logo-ul oficial al Ambasadei scrie ‘Ambasada britanică la Bratislava’, dar ne vom supune legii slovace, dacă ni se cere acest lucru”, a declarat o purtătoare de cuvânt a reprezentanţei diplomatice.
Vezi și aceste știri

Litvinenco, despre scoaterea în afara legii a Partidului Șor: Nu constituie un precedent periculos

Președintele ales al Cehiei a avut o primă discuție cu președinta Taiwanului. Gestul ar putea provoca furia Chinei

Șef din cadrul Inspectoratului General al Poliției, în vizorul inspectorilor ANI. Ce au depistat (DOC)
Advertoriale

La Chișinău vor fi amenajate curți ideale pentru trai ca în Europa (VIDEO)

Continuăm campania „Generația Inteligenței Financiare”. Urmăriți al doilea episod în limba rusă al serialului „Cunoaște sensul banului cu Emily” (VIDEO)
