Două segmente cu o lungime de 40 km vor fi reabilitate de compania azeră Azercom, iar compania Cehă OHL va reabilita alte 52 de km. Darea în exploatare a drumului este planificată pentru iulie 2016.

„Demonstrăm că suntem capabil să realizăm ceea ce am planificat - să facem din Moldova un adevărat șantier de reconstrucție a drumurilor. Avem proiecte realiste, acoperite financiar. Acest drum, cu o lungime de 92 de km, va fi reabilitat conform standardelor europene. Lucrările vor dura doi ani și vor costa cca 80 milioane de euro, bani oferiți de partenerii europeni”, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Vasile Botnari, cu ocazia vizitei de lucru pe care a efectuat-o astăzi pe şantier.

Prezent la evenimentul de deschidere a șantierului, prim-ministrul Iurie Leancă a remarcat importanţa realizării acestui proiect în termenii stabiliţi şi conform standardelor europene de calitate. „Este un traseu extrem important. Acum, avem toate premisele necesare ca de la Chişinău până la Sculeni să avem un drum european”, a declarat premierul.

 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!