VIDEO. Fostul șef al Biroului Interpol din Ucraina: Plahotniuc este un Dumnezeu moldovenesc

VIDEO. Fostul șef al Biroului Interpol din Ucraina: Plahotniuc este un Dumnezeu moldovenesc

Între omul de afaceri Vlad Plahotniuc și autoritățile de cel mai înalt nivel din Ucraina există o colaborare. Cel puțin trei episoade consecutive din ultima perioadă confirmă acest lucru. De această părere este fostul șef al Biroului Interpol din Ucraina, Kirill Kulikov, exprimată într-o emisiune la portalul Apostrophe citat de Agora.

Primul episod s-a întâmplat în August 2016, când Ucraina l-a extrădat pe omul de afaceri moldovean, Veaceslav Platon.

„Cea mai mare problemă a fost că acesta mai avea și pașaportul ucrainean. Din punctul de vedere al legii Kievul nu putea să o facă - să extrădeze proprii cetățeni. Toate legile internaționale, dar și interne au fost călcate în picioare”, afirmă Kirill Kulikov.

Publicitate

În acest context, nu trebuie de uitat faptul că Veaceslav Platon a fost acuzat că ar fi fost implicat în jaful miliardului. „Platon a declarat că în spatele acestei scheme stă un oarecare oligarh moldovean pe nume Vlad Plahotniuc.

Vlad Plahotniuc pentru Republica Moldova este ca și Igor Kolomoiski, Rinat Ametov, Victor Pinchuk luați împreună, plus deasupra Petro Poroșenko. Este totul, este un Dumnezeu”, a explicat Kulikov.

Al doilea episod în care este menționat numele Plahotniuc ține de semnarea contractului de livrarea energiei electrice ucrainene către Moldova.

„În Ucraina a venit o delegație din Republica Moldova condusă de fratele mai mic al lui Plahotniuc și duce negocieri cu privire la cumpărarea în Ucraina a energiei electrice.

S-ar părea straniu. Cum se poate de cumpărat în Ucraina energie electrică, când pe piața avem o situație excepțională energetică? În situația când prețurile sar, când nu avem cărbune. Iar noi am hotărât să vindem energie electrică Republicii Moldova.

Cel mai interesant că prețul de export este egal cu costurile la energie electrică produsă de centralele atomice. Acest preț este de aproape două ori mai mic decât pe piața internă.

Ucraina se implică cu livrarea energiei electrice, care din start nu este profitabilă pentru țară (poate profitabilă pentru unele persoane)”, a spus fostul șef al Biroului Interpol din Ucraina.

Al treilea episod este atentatul eșuat asupra lui Vlad Plahotniuc, când au fost reținute 17 persoane. Operațiunea de partea ucraineană a fost condusă de însăși Petro Poroșenko, a menționat Kulikov.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal