Monte e un produs la care lucrează doi tineri pasionați de IT: Grigore Dodon și Sergiu Finciuc. Serviciul oferă posibilitatea de a crea un site sau un blog fără să ai foarte multe cunoștințe tehnice.

„Am început cam acum un an. Am lucrat part time la produs în perioada aceasta, iar acum lucrăm full time", povestește Sergiu sursei citate.

Dacă inițial voiau un produs dedicat celor care nu au cunoștințe tehnice, acum vor să extindă Monte către dezvoltatori și freelanceri. Una dintre probleme ar fi costurile foarte mari de creare a unui website în Marea Britanie. „Dacă vrei un site cu funcționalități minime, în care să prezinți afacerea, să ai un mic management de conținut, te costă 2 - 3.000 de lire sterline”, spune Grigore. Acest lucru poate fi o oportunitate pentru Monte. Piața creării site-urilor e împărțită între două perspective.

Ca să folosești Monte îți alegi mai întâi un domeniu pentru site, instalezi Monte în calculator și începi să-ți construiești site-ul. Poți modifica designul, adăuga secțiuni, un blog, schimbi setările și adaugi utilizatori. De asemenea, poți adăuga unealtă de Analytics, pagini noi și un newsletter. Toate aceste lucruri au câte o aplicație separată, pentru ca toate lucrurile să fie foarte simple.

 

Citește articolul integral pe start-up.ro.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!