Ambasadorul UE în R. Moldova, Pirkka Tapiola, și ministrul Afacerilor  Interne, Alexandru Jizdan, au vizitat astăzi locația unde va fi construit centrul.

Potrivit MAI, centrul de instruire pentru organele de aplicare ale legii este un obiectiv complex, cu caracter aplicativ, care va include toate facilitățile necesare (administrative: clase de instruire, TIR, cantină, terenuri pentru aplicații tactice, bloc de cazare, bloc sanitar) și va fi destinat pentru inversarea „piramidei ofițeri-subofițeri”, ținând cont și de necesitatea actuală de a echilibra coraportul dintre ofițeri și subofițeri. Acesta urmează a fi construit timp de 4 ani și va contribui activ la îmbunătățirea serviciilor oferite de către Poliție.

Pirkka Tapiola a menționat despre responsabilitatea MAI în realizarea obiectivului, accentuând faptul că respectarea angajamentelor și definitivarea centrului de instruire vor contribui activ la sporirea încrederii societății în poliție, iar cetățenilor li se va oferi un mediu sigur și servicii de calitate, ceea ce reprezintă de altfel scopul principal al reformei poliției.

Alexandru Jizdan a reiterat importanța realizării acestui centru prin prisma reformei poliției, care este preponderent orientată pentru a îmbunătăți serviciile poliției oferite cetățenilor, creșterea încrederii în poliție, reducerea termenului de intervenție a poliției la apelul cetățeanului și eradicarea corupției.

Acordul de finanțare a Programului de Suport Bugetar pentru reforma poliției a fost semnat de Guvernul Republicii Moldova și UE în decembrie 2016 și se va derula pe o perioadă de patru ani.

Obiectivul general al acestuia este de a sprijini Moldova în implementarea unei părți importante a strategiei de dezvoltare a poliției 2016-2020, iar debursarea fondurilor UE va fi efectuată în funcție de rezultatele proceselor de evaluare anuale ale punerii în aplicare a programului.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!