Preşedintele Comitetului de conducere al Victoriabank, Natalia Politov-Cangaş a fost suspendată începând cu 22 august 2014 de la conducerea instituţiei, anunţă portalul vedomosti.md, citat de Adevărul.md.

Potrivit informaţiei printre cauzele suspendării se numără „necesitatea unei anchete interne privind posibilele prejudicii provocate de managemenul instituţiei”, dar şi rezultatele slabe înregistrate de bancă în prima jumătate a anului.

În consecinţă, Consiliul de Administraţie ar fi decis să nu prelungească contractul de management cu Natalia Politov-Cangaş, document ce expiră la 23 septembrie 2014. Totodată, ar fi fost decisă efectuarea unei anchete interne privind activitatea managerului.

Potrivit surselor citate, pe perioada anchetei funcţia de preşedinte al Comitetului de Conducere la Victoriabank ar urma să fie exercitată de actualul prim-vicepreşedinte Corneliu Ghimpu.

Natalia Politov-Cangaş a fost confirmată în funcția de președinte al Comitetului de conducere al BC „Victoriabank” la începutul lunii februarie. Anterior, ea declara că omul de afaceri Veaceslav Platon stă în spatele grupului minoritar de acţionari, care a încercat ilegal să preia controlul asupra băncii.

Noii acționari ai Victoriabank, în vizorul BNM: ,,Acțiunile ar putea fi concertate”

La începutul lunii aprilie, la Bursa de Valori au fost vândute aproape 30% din acţiunile Victoriabank, cea de-a treia ca mărime bancă din ţară. Ulterior, Banca Națională a Moldovei a anunțat că demarat acțiuni de verificare a noilor acționari ai Victoriabank. Potrivit guvernatorului, Dorin Drăguțanu, ar exista suspiciuni că companiile beneficiare ar acționa concertat. Este vorba despre șase companii din Estonia, Bulgaria, Marea Britanie și Fedrația Rusă, despre care se spune că ar fi afiliate afaceristului Veaceslav Platon.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!