Necesitatea desfășurării unei asemenea întruniri a rezultat din modificările Legii bugetului de stat pentru anul 2017 ce țin de stabilirea sancțiunii pentru comercializarea țigaretelor la un preț mai mic decât prețul minim stabilit.

Astfel, un pachet de țigări fără filtru poate avea un preț minim de 7 lei și 16 lei pentru un pachet de țigări cu filtru. 

Reprezentanții Fiscului au venit cu un apel către agenții economici care comercializează produse de tutungerie cu amănuntul să își ajusteze prețul în conformitate cu modificările legislației. 

Totodată, Serviciul Fiscal a atenționat agenții economici că dacă vor comercializa țigări la un preț mai mic decât cel stabilit de lege, riscă o amendă în sumă de 50% din valoarea stocului, dar nu mai puțin de o mie de lei.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!