Platon a spus că acum nu mai are nicio tangență cu activitatea Victoriabank și că nici măcar nu se află în țară. „Am aflat și eu din presă, ca și dvs. Nu știu ce se întâmplă acolo. De mult nu mai sunt în țară și nu mai vin din cauza conducătorilor pe care îi aveți”, a declarat Platon.

La începutul acestui an, Victoriabank a mai trecut printr-o „situație de criză” asemănătoare. Atunci, președintele Comitetului de Direcție al Victoriabank, Natalia Politov-Cangaș a fost acuzată de un grup de acționari că ar promova o politică managerială ineficientă și netransparentă.

Ulterior, Politov a declarat că în spatele disensiunilor apărute ar sta omul de afaceri Veaceslav Platon.

„În acea perioadă eu reprezentam interesele unei companii din Marea Britanie, care deținea circa 4% din acțiunile Victoriabank. Acel acționar a făcut parte din grupul căruia Banca Națională i-a blocat dreptul de vot la Adunarea generală a acționarilor (ce a avut loc în februarie curent - n.r.). Ulterior compania a decis să vândă acțiunile la Burasa de valori. Cine a cumpărat nu știu”, a explicat Platon.

Referindu-se la toată piața bancară din Republica Moldova, omul de afaceri a menționat că situația actuală este extrem de dificilă. „Se întâmplă lucruri foarte urâte. Instituțiile bancare ar putea intra în stare de faliment. Oamenii pierd foarte mulți bani. Iar asta se întâmplă din cauza că politica promovată nu corespunde necesităților economice”, a conchis acesta.

Agora menționează că potrivit mai multor surse media, Consiliul de Administrație al Victoriabank a decis ieri ca Natalia Politov-Cangaş să fie suspendată din funcția de președinte al Comitetului de conducere. Informația nu a fost deocamdată, nici confirmată, nici infirmată de instituția bancară. Totuși, unele surse din cadrul băncii au declarat pentru Agora că nu s-a produs nicio schimbare, iar Natalia Politov-Cangaş nu ar fi fost informată despre decizia de suspendare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!