Două grupări specializate în contrabandă în proporții deosebit de mari au fost destructurate

Două grupări specializate în contrabandă în proporții deosebit de mari au fost destructurate

Ofițerii serviciilor specializate ale Vămii, în comun cu procurorii, au deconspirat și anihilat două grupări infracționale specializate în contrabandă cu mărfuri de larg consum în proporții deosebit de mari.

Documentarea activității infracționale a acestora a fost desfășurată pe parcursul a aproximativ 4 luni de zile, interval în care subdiviziunile specializate ale Serviciului Vamal au acumulat probe și materiale concludente referitor la modalitatea de operare a membrilor grupării, precum și a fost stabilită identitatea mai multor beneficiari finali ai bunurilor de contrabandă.

În cadrul perchezițiilor desfășurate la depozitele deținute de către liderii grupărilor, organele de anchetă au depistat mai multe loturi de mărfuri de larg consum (articole vestimentare și de încălțăminte în asortiment), valoarea totală a cărora se cifrează la circa 1,5 milioane lei.

Publicitate

Totodată, la domiciliile suspecților au fost depistate o serie de documente și dispozitive electronice care atestă implicarea acestora în infracțiunea de contrabandă, fiind ridicate blocuri de sistem și telefoane mobile care urmează a fi supuse expertizei informaționale.

Conform informațiilor deținute de către organele de anchetă, majoritatea loturilor de contrabandă erau achiziționate de către agenții economici beneficiari din Turcia, transportate pe cale maritimă în portul din Odessa, Ucraina, de unde, ulterior, erau transbordate de către membrii grupării în unități de transport auto și introduse în Republica Moldova prin regiunea transnistreană, cu ocolirea posturilor vamale interne de control.

Actualmente, în custodia organelor de anchetă se află 5 membri ai grupărilor menționate, în privința cărora a fost aplicată măsura preventivă sub formă de arest pe un termen de 30 de zile.

Investigațiile continuă în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor producerii respectivelor infracțiuni și identificării celorlalți beneficiari. În cazul demonstrării culpabilității persoanelor implicate, acestea riscă închisoare de la 3 la 10 ani, conform art. 248, alin. (5), lit. b,d) al Codului Penal al RM.

Conducerea urmăririi penale pe acest caz este exercitată de către Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

...

...

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal