Situația în Chișinău la ora 16:00. Aproape 100 de mașini avariate, iar unele cartiere rămân fără electricitate

Situația în Chișinău la ora 16:00. Aproape 100 de mașini avariate, iar unele cartiere rămân fără electricitate

Primăria municipiului Chişinău informează despre situaţia din oraş, la ora 16.00, ca urmare a ninsorii din ultimele ore.

Astfel, potrivit municipalității:

- Doar în oraşul Chişinău au fost doborâţi peste 520 de copaci;- Conform datelor operative, în rezultatul căderilor de arbori sau crengi în capitală au fost avariate peste 90 de unităţi de transport;- Au fost avariate mai multe linii de curent electric şi unele linii a reţelei de contact a Regiei Transport Electric Chişinău;- Unele cartiere rămân fără energie electrică;- De asemenea, în 21 de localităţi din componenţa municipiului Chişinău parţial sunt deconectări de la energia electrică, iar comuna Cruzeşti este total deconectată de la reţeaua de energie electrică şi apă potabilă;- Pe 6 adrese, copacii au căzut peste conductele de gaz;- Unele străzi sunt închise, din cauza copacilor căzuţi pe carosabil;- În teren au fost mobilizate echipe de intervenție din cadrul Î.M. „Asociaţia de gospodărire a spațiilor verzi”, Direcției situații excepționale a municipiului Chișinău, ÎM „Lumteh”, ÎM „Exdrupo”, Parcul Urban de Autobuze, Regia Transport Electric Chişinău, preturilor de sector, întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ şi întreprinderilor pentru servicii locative. În total, peste 1300 de persoane şi peste 60 de unităţi de transport;- La lichidarea consecinţelor ninsorii, au intervenit şi carabinierii (70 de persoane).

Publicitate

Primăria Chişinău solicită, în mod repetat, locuitorilor:

1) Să evite la maxim deplasările pe străzile oraşului, inclusiv pe trotuare, având în vedere pericolul prăbuşirii copacilor sau crengilor, dar şi căderea zăpezii de pe blocurile de locuinţă sau clădiri;

2) Toţi locuitorii, în mod special tinerii, elevii şi studenţii, să evite zonele unde observă fire electrice sau cabluri rupte şi să sesizeze autorităţile;3) Şoferii să evite parcarea maşinilor sub copaci;4) Serviciile municipale vor acționa non-stop, pentru a interveni la lichidarea consecinţelor vremii. Pentru a informa despre arbori doborâţi sau alte consecinţe ale vremii, cetățenii sunt îndemnați să apeleze autorităţile la următoarele numere de telefon: 022-22-22-67; 022-22-26-04; 022-21-27-98, 901 şi 902.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal