Mai jos mesajul integral al primarului:

TOȚI SĂ RĂMÂNĂ ACASĂ! 
Situația excepțională se extinde pe întreg municipiul Chișinău.
Decizia de a rămâne acasă pentru toți (copii și maturi) este confirmată și de Departamentul Situații Excepționale al RM.
Situația, 21 aprilie, ora 6:
- încă 400-500 de copaci prăbușiți și 20 de piloni prăbuțiți, de asemenea 
60 de rupturi de fire electrice, 315 de deconectări de la curentul electric, linii de contact ale troleibuzelor avariate.
- drumuri blocate atât în oraș (str. Muncesti, Bucuresti, V. Lupu, Gh. 
Asachi etc) cât și drumurile spre suburbii 
- transportul public nu circulă atât din cauza arborilor prăbușiți, cât și a stratului de zăpadă, troleibuzele nu pot ieși la linie, cu excepția a 6 unități din parcul nr. 3, dar care s-au blocat în apropiere. Autobuzele nu au putut ajunge în suburbii

Nu va expuneți riscului de a circula prin oraș!

Ceea puteți face este să acționați pentru deszăpezire în preajma locuinței și pentru înlăturarea crengilor rupte până la primul drum public.

Ninsoarea va continua pe parcursul acestei zilei și se va opri în a doua jumătate, ceea ce va permite depășirea treptată a consecințelor acestei calamități naturale.

Serviciile vor acționa în ordine pentru înlăturarea arborilor prăbușiți, deblocarea principalelor artere, reconectarea la rețeaua electrică, restabilirea circulației transportului public.

Informați-vă vecinii, rudele, prietenii despre cele menționate mai sus.

Menționăm că a nins pe tot parcursul nopții. Pe unele porțiuni, mașinile parcate pe marginea străzilor ajung să nu se mai vadă din troiene. Vedeți mai jos o galerie foto la subiect, realizată de fotograful Dima Iacovlev.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!