Aproape 600 de localități, fără lumină! Gas Natural Fenosa anunță situație excepțională de maximă gravitate în cadrul companiei

Aproape 600 de localități, fără lumină! Gas Natural Fenosa anunță situație excepțională de maximă gravitate în cadrul companiei

În legătură cu agravarea semnificativă a situației din rețelele electrice urmare a impactului condițiilor meteorologice deosebit de complicate, manifestate prin precipitații puternice sub formă de lapoviță și ninsori, însoțite de vânt cu intensificări de peste 22 m/s, ce continua deja a doua zi, Gas Natural Fenosa în Moldova a anunță situație excepțională de maximă gravitate în cadrul companiei situație. Acest cod excepțional prevede o serie de activități excepționale pentru reacționarea adecvată la situația din rețelele electrice deservite.

Conform informației operative înregistrate de Centrul de operare al companiei, la ora 9.00 a zilei de astăzi, vineri, 21 aprilie, în urma numeroaselor rupturi de conductor și a deteriorării izolatoarelor, de asemenea a diferitor deranjamente și avarii din instalații, au rămas parțial sau în totalitate fără energie electrică 560 de localități. Cea mai complicată situație este în raioanele de centru și sud ale țării, precum Criuleni, Strășeni, Orhei, Ialoveni, Cimișlia, Leova, Hâncești, Cantemir, Căuşeni, Ștefan Vodă ș.a. de asemenea, în suburbia mun. Chişinău.

Pentru înlăturarea operativă a defecţiunilor produse sub influenţa factorului meteorologic agresiv şi reluarea furnizării energiei electrice, Gas Natural Fenosa în Moldova desfăşoară de urgenţă toate acţiunile necesare. În prezent toate echipele operative ale companiei și ale întreprinderilor colaboratoare efectuează lucrări de reparaţie a liniilor electrice aeriene deteriorate şi de realimentare cu energie a localităţilor afectate. Trebuie menţionat faptul, că în urma căderii masive a zăpezii s-a înrăutăţit semnificativ și situaţia privind circulaţia rutieră, care se desfăşoară cu mare dificultate, iar pe alocuri, în special în raioanele din partea de sud a țării deplasarea transportului auto este imposibilă, existând blocaje și porțiuni mari de drumuri întroienite. Acest fapt influenţează în sens negativ timpul deplasărilor echipelor mobile pe teren, afectând astfel în mod obiectiv durata de remediere a defecţiunilor în reţelele electrice. Pentru deblocarea accesului către drumurile principale compania este în contact permanent cu Serviciul Situații Excepționale.

Publicitate

Gas Natural Fenosa în Moldova roagă consumatorii afectați să manifeste răbdare și înțelegere față de incomoditățile survenite şi îi asigură, că depune eforturi susţinute pentru repunerea cât mai urgentă a serviciului.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal