Situația în această dimineață: parțial deconectate de la energia electrică rămân 415 localități

Situația în această dimineață: parțial deconectate de la energia electrică rămân 415 localități

Potrivit datelor operative, colectate de către celula de criză din cadrul Serviciului PC SE, în această dimineață, la ora 06:00, mai rămâneau parțial deconectate de la energia electrică 415 de localități din 16 raioane, mun. Chișinău și UTA Găgăuzia, după cum urmează: mun. Chișinău (13), UTA Găgăuzia (30), Criuleni (12), Strășeni (13), Orhei (9), Ialoveni (26), Ștefan Vodă (22), Hîncești (28), Cantemir (41), Taraclia (30), Cimișlia (31), Leova (38), Căușeni (39), Anenii Noi (31), Cahul (25), Telenești - (4), Calarași - (6), Nisporeni - (17).

La lucrările de restabilire sunt antrenate echipe de restabilire din cadrul Gas Natural Union Fenosa cu 23 de echipe de intervenție. Referitor la starea drumurilor, mai rămîn blocate parțial următoarele sectoare de drumuri naționale: G132 R35- Baimaclia - Taraclia de Salcie - R32 (s. Baimaclia și s. Taraclia de Salcie) și G120 R26 -Ucrainca-frontiera cu Ucraina.

Referitor la intervențiile de salvare și deblocare, în ultimele 24 de ore, în municipiul Chișinău, salvatorii și carabinierii au deblocat accesul către mai multe instituții medicale: IMSP Institutul de Cardiologie; IMSP Centrul Ştiinţifico-Practic de Neurologie şi Neurochirurugie; IMSP SCM Sfînta Treime; IMSP Institutul Mamei şi Copilului; IMSP SCM Boli Contagioase pentru copii; IMSP SCM pentru copii V. Ignatenco; IMSP Spitalul Clinic Republican, IMSP SCR pentru Copii Em.Coţaga și IMSP Institutul de ftiziopulmonologie Chiril Draganiuc.

Publicitate

Cincizeci de mijloace de transport deblocate și tractate au fost înregistrate în raioanele Criuleni, Ialoveni, Fălești, Anenii Noi, Sîngerei, Orhei, Cantemir și Nisporeni, mașini, microbuse și autobuze în care se aflau mai multe persoane, dintre care și minori.

Au fost înregistrate și acțiuni de transport pentru persoane care aveau nevoie să meargă la spital, dar și pentru femei însărcinate. Referitor la intervențiile pentru ridicarea copacilor și ramurilor, au fost înregistrate circa 163 de cazuri (defrișări) doar în Chișinău, dar și zeci de cazuri în raioanele de sud ale țării.

În total, pentru lichidarea consecințelor situației excepționale, au acționat 3450 angajați ai subdiviziunilor Ministerului Afacerilor Interne cu 290 unități de tehnică. În continuare, cetățenii sunt atenționați să fie foarte prudenți în aceste condiții și să asculte indicațiile autorităților. Celulele de criză republicană și municipală vor continua să lucreze în regim non-stop, pentru recepționarea apelurilor din partea cetățenilor și luarea deciziilor. Serviciile de urgență la care cetățenii sânt îndemnați să sune 901 și 902.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal