Situaţia în Chişinău la ora 9:00! Primăria face un apel către cetăţeni să se implice și să elibereze căile de acces de crengi

Situaţia în Chişinău la ora 9:00! Primăria face un apel către cetăţeni să se implice și să elibereze căile de acces de crengi

Primăria face un apel către cetăţeni să se implice și să elibereze căile de acces de crengi. În dimineaţa zilei de astăzi, toate rutele de troleibuz şi-au reluat activitatea, cu excepţia rutei nr. 3. În acelaşi timp, rutele de troleibuz nr. 4, nr. 10, nr. 24, nr. 2 şi nr. 13 circulă pe trasee modificate, iar itinerarele rutelor nr. 10 şi nr. 24 au fost scurtate până la str. 31 august 1989 (Teatrul „Licurici”). La traseu au fost emise 197 de troleibuze, din 215, conform graficului zilei de sâmbătă.

Parcul Urban de Autobuze activează în regim obişnuit. A fost restabilită circulaţia autobuzelor pe toate rutele urbane şi suburbane, iar la linie au fost emise toate unităţile de transport, conform graficului zilei de sâmbătă.

Pe parcursul nopţii, ÎM Regia „Exdrupo” a intervenit la curăţarea mecanizată a străzilor, a căilor de acces în curţile blocurilor de locuinţă şi spre suburbii cu 52 de unităţi de transport. De asemenea, s-a acţionat la desfundarea şi curăţarea gurilor de canalizare pluvială. La moment, 2 unităţi de tehnică specializată sunt blocate la intrarea în satul Cheltuitor. Pe parcursul zilei se va interveni cu 10 unităţi de tehnică.

Publicitate

De dimineaţă, ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” acţionează la evacuarea copacilor doborâţi şi a crengilor rupte, pe străzi şi în interiorul curţilor blocurilor de locuinţă, cu 450 de muncitori şi 37 de unităţi de transport.

În teren acţionează, de asemenea, şi echipele de intervenţie din cadrul ÎM „Lumteh”, ale RED Union Fenosa, ale preturilor de sector, întreprinderilor municipale de gestionare a fondului locativ şi întreprinderilor pentru servicii locative (circa 500 de persoane).

Continuă reconectarea consumatorilor la sistemul centralizat de încălzire, iar la moment agentul termic se livrează:a) În toate grădiniţele din Chişinău;b) În toate spitalele municipale, inclusiv maternităţi;c) În peste 300 de blocuri de locuinţă.Primăria face un apel către cetăţeni să se implice, în măsura posibilităţilor, la lichidarea consecinţelor intemperiei. În mod prioritar, să elibereze căile de acces de crengi.Pe întreg teritoriul municipiului Chişinău se acţionează în continuare, pentru lichidarea consecinţelor ninsorii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal