„Vedem eforturile OSCE de a ajuta la rezolvarea conflictelor din Nagorno-Karabah, Transnistria. Vedem implicarea pozitivă a OSCE în discuțiile de la Geneva cu privire la stabilitatea în Transcaucazia”, a declarat Serghei Lavrov.

Potrivit ministrului rus de externe, „există obstacole serioase pentru progrese în direcția soluționării conflictelor, însă toți jucătorii implicați intenționează să creeze condiții pentru compromisuri”.

Reamintim că secretarul general al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), ambasadorul, Lamberto Zannier, se află  într-o vizită la Moscova la invitația Ministerului rus de Externe.  În cadrul întrevederilor vor fi abordate mai multe întrebări, printre care soluționarea conflictului din Ucraina, dar și soluționarea altor conflicte regionale precum cele din Transnistria și Nagorno-Karabah.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!