Este declarația șefului Direcţiei situaţii excepţionale Chişinău, Vitalie Grabovschi, făcută în cadrul ședinței Comisiei pentru situaţii excepţionale a municipiului Chişinău.

La ședința comisiei au fost audiaţi şi reprezentanţii Companiilor „Gaz Union Fenosa” şi „Chişinău-Gaz”. Potrivit acestora, la ora actuală toţi consumatorii din municipiu sunt asiguraţi cu energie electrică şi gaz natural, toate avariile fiind deja remediate.

Având în vedere tragicul incident ce a avut loc astăzi pe teritoriul Şcolii primare nr. 90 din sectorul Botanica, când un bărbat a decedat, fiind strivit de un copac pe care a încercat, împreună cu alte persoane, să-l taie, primarul Dorin Chirtoacă a solicitat tuturor conducătorilor serviciilor municipale să asigure măsurile de securitate pentru angajaţi, atunci când intervin la tăierea arborilor afectaţi de calamităţile naturale.

Primarul general a cerut ca în procesul de intervenţie la copacii doborâţi să fie implicate doar persoanele atestate, din cadrul ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” sau Direcţiei situaţii excepţionale.

În acelaşi timp, angajaţii întreprinderilor, serviciilor, instituţiilor publice sau private, dar şi cetăţenii se vor implica doar la strânsul crengilor rupte.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!