Lovită de un troleibuz în timp ce traversa neregulamentar strada. În 24 de ore, 78 de accidente în Chișinău

Lovită de un troleibuz în timp ce traversa neregulamentar strada. În 24 de ore, 78 de accidente în Chișinău

În ultimele 24 de ore în Chişinău s-au produs 78 de accidente rutiere, dintre care 3 accidente soldate cu 5 persoane traumatizate şi 8 cazuri cu autori necunoscuţi. Printre ele se numără și cazul unei femei în vârstă de 66 de ani, care a fost lovită de un troleibuz de pe ruta 22, în timp ce traversa neregulamentar strada. Potrivit poliției, accidentul a avut loc ieri, în jurul orei 13:00, pe strada Alba Iulia.

La volanul troleibuzului se afla un șofer în vârstă de 45 de ani. În urma impactului, femeia s-a ales cu mai multe leziuni corporale și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale.

Un alt accident, ce a avut loc ieri, la intersecția străzii Independenței și bulevardului Traian, a fost monitorizat de autorități la ora 14:45. O femeie de 64 de ani a fost lovită de o mașină de model Opel, la volanul căreia se afla un șofer în vârstă de 48 de ani, în timp ce traversa regulamentar strada. Victima s-a ales cu leziuni corporale.

Publicitate

Tot ieri, pe strada Calea Basarabiei, în jurul orei 19:00, un automobil de model Ford s-a tamponat cu un BMW. Mașinile erau conduse de șoferi în vârstă de 29 și respectiv 28 de ani. În urma impactului, ambii șoferi s-au ales cu leziuni corporale. De asemenea, au avut de suferit și doi pasageri, care se aflau în mașina de model BMW.

În toate cele trei cazuri poliția a inițiat acțiuni de urmărire penală. În dependență de gravitatea leziunilor provocate victimelor, șoferii care se fac vinovați de producerea accidentului, riscă să fie sancționați cu amenzi în valoare de 13 000 de lei, muncă neremunerată în folosul comunității, de la 180 la 240 de ore sau închisoare de până la 3 ani, cu sau fără privarea de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de până la doi ani.

Din numărul total de 67 de accidente rutiere soldate cu pagube materiale, 45 de șoferi au primit sancțiuni cu amendă de la 900 până la 1 500 de lei și un total de 225 de puncte de penalizare. Şoferii care au părăsit intenţionat locul comiterii accidentelor rutiere soldate cu pagube materiale, riscă să fie privaţi de dreptul de a conduce mijloace de transport pe un termen de la 2 ani până la 3 ani.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal