Compania BioEcOil a colectat Peste 5000 kg de ulei alimentar uzat în R. Moldova

Compania BioEcOil a colectat Peste 5000 kg de ulei alimentar uzat în R. Moldova

Compania BioEcOil este unicul agent economic autorizat pentru colectarea uleiului alimentar uzat în orașe și zonele rurale. Astfel, întreprinderea împiedică poluarea apelor și contribuie la protecția mediului ambiant.

Un litru de ulei alimentar uzat poluează un milion de litri de apă. De asemenea, această cantitate aruncată aruncat pe sol, afectează fertilitatea acestuia pentru o perioada de 5 ani de zile, timpul necesar acestui deșeu ca să se descompună.

Uleiul alimentar nu se dizolvă în apă cu ajutorul detergenților de vase, detergentul de vase ajută doar la degresarea vasului în care a rămas ulei după prepararea bucatelor. Astfel, acea cantitate de ulei ajunge în țevile de canalizare, se depune pe pereții țevilor, creează blocaje și ulterior defectează sistemul de scurgere a apei.

Publicitate

În Republica Moldova își desfășoară activitatea unicul agent economic autorizat pentru colectarea uleiului alimentar uzat, atât în orașe, cât și în zonele rurale, SRL BioEcOil. De la începutul activității sale (iulie 2016), întreprinderea a depus eforturi susţinute de legislaţia în vigoare în vederea dezvoltării a unei reţele naţionale de Centre (Puncte) de colectare a uleiului alimentar uzat.

Rezultatele la ziua de astăzi sunt promiţătoare, fiind colectate peste 5000 kg de ulei alimentar uzat, în special datorită derulării campaniei de colectare și a agenţilor economici responsabili de obligaţiunile asumate conform contractelor semnate de ambele părţi cu firrma autorizată de Ministerul Mediului.

Pentru a asigura un mediu sănătos și o generație mai puțin expus bolilor BioEcOil recomandă să nu aruncăm uleiul utilizat în alimentație la chiuvetă ci îl ștergem cu un șervețel de bucătărie și aruncăm la urna de gunoi.

În cazul în care utilizăm cantități mari de ulei în alimentație, pentru a nu dăuna mediului înconjurător, acumulăm uleiul alimentar uzat (după răcire) în recipiente de plastic oferite de către compania BioEcOil. Când recipientul este aproape plin, contactăm un reprezentat al companiei care se apropie la domiciliu dvs. și colectează recipientul cu uleiul uzat acumulat, primind în schimb un alt recipient curat în care puteți continua să acumulați uleiul uzat.

BioEcOil mulțumește agenţilor economici, care s-au implicat activ în campania naţională de colectare a deșeurilor toxice din ţară.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal