Dacă ai o istorie pe care nu o poți împărți cu persoanele din cercul tău social atunci poți intra pe AnonymZoo, dacă vrei să vezi experiențele altora și să te regăsești pe tine în ele atunci iarăși intră pe rețeaua AnonymZoo. Este acea rețea care îți permite să te exprimi liber fără a avea teama socială care este pe facebook, fără a trebui să te conformezi cu standartele altora sau fără a trebui să-ți afișezi doar partea pozitivă cu care trebuie să impresionezi. Aici găsești persoane care-s în aceeași poziție cu tine, care să te încurajeze, să te ajute sau pur și simplu să-ți ridice dispoziția atunci când ai nevoie.

Ce reprezintă AnonymZOO

AnonymZoo este o rețea de socializare unde poți posta, poți lăsa comentarii, poți da like la alte postări, adică majoritatea lucrurilor pe care le-ai putea face și pe unele grupuri anonime de pe facebook, doar că într-un un timp mult mai scurt. Pe rețea există două tipuri de utilizatori, cei care sunt logați și cei care nu. Cei logați își pot alege ca imagine de profil un animăluț din cele propuse, însă nu au nickname-uri. Aceștia își pot vedea doar propria pagină, câte like-uri au obținut în total la toate postările și comentariile, și câte postări ai făcut până la moment. Cei care nu sunt logați la fel văd postările care sunt pe site, dar nu pot lasă la rândul lor un mesaj, în schimb ei pot interacționa prin comentarii, imaginea stabilită pentru aceștia fiind un animăluț, care însă rămâne în umbră, ceea ce permite să se facă diferența dintre utilizatorii înregistrați și cei care nu au un cont pe site.

Care este istoria AnonymZoo

Istoria acestei rețele de socializare a început în luna februarie a anului 2017, atunci când trei tineri s-au întrunit în cadrul hackathonului Garage 48, unde au reșit timp de 48 de ore să creeze rețeaua AnonymZoo. Băieții spun că în timp ce făceau prezentarea startup-ului, pe rețea lumea deja făcea postări. Mai târziu, au fost contactați de reprezentanții Tekwill cu propunerea de a aplica pentru programul de pre-accelerare Rockstart Launchtrack, Powered by Tekwill, unde au fost acceptați.Tinerii continuă și în prezent să lucreze asupra rețelei în cadrul acestui pre-accelerator.

Ideea inițială a proiectului a pornit din simplul motiv că în prezent pe majoritatea rețelelor de socializare nu există un simț de anonimitatea, totdeauna ai impresia că toți văd ceea ce faci tu. Chiar dacă există unele grupe anonime pe facebook, de exemplu, pentru ca postarea ta să ajungă publică este nevoie de foarte mult timp, o procedură grea și predispoziția adminului ca să permită apariția acesteia. De aceste trei obstacole au hotărât se ne scutească acești trei tineri ingenioși, care au venit cu ideea de a transforma aceste grupuri anonime într-un site aparte.

Ce reprezintă denumirea site-ului și ce se ascunde în spatele logo-ului

Pentru acest site definitorii sunt anonimitatea și faza cu animalele. Tinerii s-au gândit la denumirea „Anonym” pentru că toți utlizatorii și postările rămân anonime și „Zoo” pentru că toți utilizatorii primesc ca element de identificare în loc de poză de profil și nickname-uri câte o poză simbol cu un animăluț. De menționat că toate imaginie de profil cu animăluțe sunt create anume de acești tineri și sunt specifice pentru această rețea. Iar dacă vă întrebați ce se ascunde sub logo-ul rețelei, atunci să știți că este o vulpe cu ochelari care stă în umbră, aceasta de asemenea a fost desenată de băieți. Tinerii au specificat că o asemenea comunitate în care apar animăluțele inspiră mai mult pozitivism și o relație mai prietenoasă.

Cine sunt tinerii din spatele rețelei AnonymZoo

Andrei Zgîrvaci - front-end developer, este un tânăr de 20 de ani, care în acest an finalizează studiile la Colegiul de Finanțe din Moldova, specialitatea informatică. Este foarte pasionat de programare, iar AnonymZoo a fost primul său start-up. I-a plăcut mult să fie în rol de antreprenor și va continua să se afirme în această sferă. Are așteptări mari în ceea ce privește AnonymZoo, totuși spune chiar dacă așteptările nu vor fi anume așa cum le vede el, oricum a învățat foarte mult din acest start-up. Este un băiat perseverent, are aspirații înalte și este încrezut că-și va atinge obiectivele propuse. 

Vadim Savin - back-end developer, are 20 de ani, finalizează Colegiul Financiar Bancar, specialitatea informatică în acest an, este pasionat de programare din momentul când a scris primul său program „Hello world”. Asta nu a fost prin copilărie cum povestesc unii oameni de success, din contra după părearea sa s-a întâmplat destul de târziu, abia când a început colegiul. Acest lucru  însă nu l-a oprit ci la motivat să meargă mai departe. Se bucură de rezultate înalte la Olimpiada Republicană și profită de orice proiect în care poate acumula o experiență bună, un asemenea proiect a fost și Anonym Zoo.

Nick Boța - design și marketing și PR, are 24 de ani este gamedeveloper, face jocuri video. Se află în sfera IT de doi ani, după ce a înțeles că finanțele și un job corporativ nu sunt pentru el. Inițial crearea jocurilor a fost un hobby pentru el, mai târziu însă a ajuns să se implice full-time în crearea acestora. Îi place mult ceea ce face din motiv că poate crea experiențe memorabile și aduce pozitivism în viața multor persoane, iar acest proiect are exact acest scop de aceea speră că va deveni o rețea socială globală.

Planuri de viitor pentru Anonym Zoo

Băieții nu se opresc la ceea ce au făcut până la moment, pentru rețeau de socializare AnonymZoo ei au planuri grandioase. În primul rând ei își doresc să ajungă pe piața globală, pentru aceasta se gândesc să implementeze o categorizare a postărilor după mai multe limbi, astfel încât rețeaua să fie disponibilă și utilă pentru utilizatorii din întreaga lume. De asemenea, tinerii developeri se gândesc să implementeze și un chat, care ar permite celor cointeresați să discute între ei. Un alt obiectiv este metoda generare avatare, astfel încât să-ți poți personaliza animăluțul care te reprezintă cu o imagine de fundal, cu un un animal anume și cu accesorii.

Pentru ei primordial acum este să se lanseze bine în Republica Moldova ca să înțeleagă dacă userii într-adevăr au nevoie de anonimitate pe rețele de socializare și în ce măsură.

„În final, am vrea să spunem publicului că exprimarea sentimentelor și emoțiilor este un lucru vital, nimeni nu ar trebui să acumuleze emoțiile negative fără de a le exprima, acest lucru este distructiv atât din punct de vedere fizic cât și psihologic și spiritual. Iar emoțiile pozitive merită împărtășite totdeauna cu alte persoane pentru a crea o lume mai bună pentru toți. Exprimați-vă oricând simțiți nevoia de a o face, iar în cazul în care simțiți că nu aveți cui sau credeți că nu veți fi înțeles AnonymZoo vă va ajuta”, au menționat creatorii rețelei.

Accesați pagina AnonymZoo aici.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!