FOTO. Cum arătau maşinile implicate în primele accidente rutiere din istorie

FOTO. Cum arătau maşinile implicate în primele accidente rutiere din istorie

Cum arătau maşinile implicate în primul accident rutier înregistrat în istorie? Răspunsul la această întrebare depinde de modul în care definiți noțiunea de „mașină”. În 1869, omul de știință irlandez, Mary Ward, călătorea într-un automobil cu aburi, construit de verișorii săi. În timp ce virau, Ward a fost aruncată de pe scaun și a căzut în calea vehiculului. Una dintre roți s-a rostogolit peste ea și i-a rupt gâtul, ucigând-o instantaneu.

Totuși, statul Ohio susține că primul accident care implică o mașină pe benzină, ceva mai aproape de ceea ce majoritatea dintre noi considerăm astăzi ca o mașină, a avut loc în 1891.

Inginerul James Lambert conducea una din invențiile sale, un buggy cu motor pe benzină, când s-a confruntat cu probleme. S-a lovit o rădăcină de copac. Lambert și-a pierdut controlul, iar vehiculul s-a prăbușit. Inginerul și pasagerul de alături au suferit răni minore.

Publicitate
...

Primele decese pietonale înregistrate cu mașina au venit câțiva ani mai târziu. În 1896, Bridget Driscoll a fost prima victimă pietonală în urma unui accident cu implicarea mai multor automobile în Marea Britanie. Driscoll a fost lovită de un automobil care aparținea companiei anglo-franceze de transport, care executa plimbări demonstrative. Un martor a descris mașina călătorind „într-un ritm nepăsător”.

Deși viteza maximă a autovehiculului a fost de 8 km pe oră (13 km/h), el a fost oprit în mod deliberat la 4 km pe oră (6,4 km/h), viteza cu care șoferul, Arthur James Edsall, din Upper Norwood, călătorea în acel moment. Pasagerul său, Alice Standing of Forest Hill, a susținut că a modificat motorul pentru a permite mașinii să meargă mai repede.

Accidentul s-a produs la doar câteva săptămâni după ce un nou act al Parlamentului a crescut limita de viteză pentru mașini la 23 de kilometri pe oră, de la 2 mile pe oră în orașe și 4 mile pe oră în mediul rural.

Juriul a da verdictul „moarte accidentală” după o anchetă care a durat aproximativ șase ore și nu a fost făcută nicio urmărire penală.

...

Prima moarte pietonală din S.U.A. a avut loc pe 13 septembrie 1899. Henry Bliss a fost lovit de un taxi. El a murit din cauza leziunilor la cap și la piept, scrie Mentalfloss.

Iată câteva imagini cu accidente din acele perioade:

...

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal