FOTO. Documentar BBC: Cum arată viața oamenilor care locuiesc în America Latină

FOTO. Documentar BBC: Cum arată viața oamenilor care locuiesc în America Latină

BBC a realizat un documentar foto despre viața latino-americanilor. Reporterul BBC, Meridith Kohut, a documentat viața latino-americanilor din 2007 până în prezent, în special ale celor din Venezuela, transmite Agora. Kohut a fost selectată pentru a i se oferi premiul anual 2017 „Getty Images”. Chris Hondros a documentat alături de Kohut problemele locale. Potrivit lui Meridith, premiul este în onoarea fotojurnalistului Chris Hondros, care a fost ucis în 20 aprilie 2011, în timpul unei misiuni în Misurata din Libia.

„Chris este o adevărată legendă printre fotojurnaliști - nu numai pentru cariera lui prolifică care acoperă conflictele din întreaga lume, ci pentru compasiune și generozitatea pe care a avut-o față de oamenii a căror viață a documentat ”, spune Kohut.

De la înălțarea și căderea revoluției socialiste a lui Hugo Chavez în Venezuela până la suprapopularea închisorii în El Salvador, proiectele de fotografie profunde ale lui Kohut dezvăluie numeroasele povestiri ale Americii Latine. Iată o selecție a lucrărilor sale.

Publicitate
...

Această imagine, făcută la spitalul de psihiatrie El Pampero din Barquisimeto, Venezuela, îl prezintă pe Omar Mendoza, un pacient cu o boală severă de subnutriție.

Colaborând cu reporterii New York Times, Kohut a descoperit că pacienții, cum ar fi Omar, un schizofrenic, au avut acces la foarte puține medicamente. De asemenea, produsele alimentare erau în cantități foarte mici și erau hrăniți rar.

...

Nadia Rodriguez are 54 de ani și locuiește în cartierul Cana de Azucar din Maracay, Venezuela.

În această fotografie din martie 2016, ea este surprinsă în timp ce aprinde o lumânare în interiorul casei. Electricitatea era oprită din cauza raționamentului mandatat de stat.

Lipsa precipitațiilor a provocat o secetă și barajele hidroelectrice nu puteau produce suficientă energie.

...

Surorile Graterol - Natali, Niurka și Edith - stau pe patul lor în propia casă, care este fabricată din tablă pe muntele Avila din Culebrilla, Venezuela.

Kohut a documentat cauzele creșterii sărăciei în întreaga țară, cu un nivel ridicat de deficit alimentar care a dus la numeroase proteste.

...

Confruntările dintre adepții politicilor socialiste ale președintelui Hugo Chavez, înlocuitorul său, Nicolas Maduro, și opoziția lor au dus la o tensiune în Venezuela.

Această imagine a protestatarilor se concentrează asupra nemulțumirii lor față de Guvern. Aruncând roci și bombe pe benzină și poliția a folosit gaze lacrimogene.

...

În portul venezuelian Puerto Cabello, băieții se pregătesc să sară în apă. Aceasta este locația în care o companie de prelucrare a cărnii din Brazilia aduce carne subvenționată de stat în țară.

...

...

...

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 grade a lovit Pedernales, Ecuador, pe 16 aprilie 2016. În imagine, un copil se uită la fotoreporter dintr-un hamac. Cutremurul a fost cel mai mare din ultimii 30 de ani în Ecuador. Cel puțin 272 de persoane au murit și sute de persoane au fost rănite.

Fotografii realizate de Meridith Kohut pentru BBC.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal