Jurnaliștii au realizat un reportaj cu drona, unde apar corpurile putrezite ale soldaților ISIS, abandonați de unitățile lor, care contaminează străzile.

Echipat cu o dronă și o cameră foto, fotojurnalistul brazilian Gabriel Chaim a petrecut 20 de zile în Divizia de Aur a Irakului, capturând imagini grave ale distrugerii și haosului de acolo.

Chaim a urmărit forțele speciale în timp ce se deplasau pe străzile înguste și înclinate ale orașului, căutând semne de ISIS. În timpul raidurilor, Chaim a văzut cum luptătorii ISIS bombardau casele oamenilor.

Chaim a declarat pentru CNN că a trebuit să se ascundă el și, inclusiv, echipamentul său pentru a captura unele scene din aer, mascând coordonatele și datele GPS ale dronei și pentru a evita urmărirea.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!