Nu e doar un lux, ci un adevărat sentiment de mândrie să deții acasă un covor tradițional moldovenesc, cu miros de istorie și ornamente vechi, țesute manual, iar deținătorii unor astfel de „comori” valorifică din plin acest atu.

Astăzi, pe site-urile de vânzări din țară, covoarele autentice moldovenești se vând la prețuri de mii de lei sau sute de euro. Prețul este fixat în funcție de vechime, cât de bine păstrate sunt articolele de decor, care sunt dimensiunile acestora și chiar din ce zone ale țării provin. Astfel, prețul pornește de la 1 500 de lei și poate ajunge până la 20 000 de lei.

Despre acest covor, de exemplu, stăpânii spun că „se va încadra perfect într-un anturaj rustic sau în proprietatea unui adevărat prețuitor al valorilor și tradițiilor naționale”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!