Ce scrie presa străină despre victoria Portugaliei la concursul de muzică Eurovision 2017

Ce scrie presa străină despre victoria Portugaliei la concursul de muzică Eurovision 2017

Presa internațională a reflectat pe larg victoria Portugaliei la concursul de muzică Eurovision 2017. Chiar și publicațiile țărilor care nu au participat la eveniment au relatat despre succesul interpretului Salvador Sobral, transmite Agora.

Portugalia a câștigat concursul de muzică Eurovision 2017, după ce cântărețul din această țară, Salvador Sobral, 27 de ani, a interpretat piesa „Amar Pelos Dois”, informează Euronews.

Cu un scor de 758, Portugalia a acumulat cu mult mai multe puncte decât cel mai apropiat rival Bulgaria, care a obținut 615 de puncte pentru piesa interpretată Kristian Kostov „Beautiful Mess”.

Publicitate

Prestația Portugaliei a câștigat atât votul popular, cât și votul juriului, devenind astfel primul lor triumf incontestabil.

Portughezul, Salvador Sobral a câștigat concursul Eurovision 2017 cu o baladă în stil jazz compusă de sora sa, Luisa, scrie publicația australiană ABC news.

Kristian Kostov din Bulgaria a ocupat locul doi cu balada „Beautiful Mess”, iar formația Sunstroke Project a ieșit surprinzător pe poziția a treia, cu un cântec bizar, jazzy „Hey Mama”.După ce a fost declarat câștigător, Sobral a făcut un apel împotriva a ceea ce el a numit muzică fast-food, fără conținut. „Vreau să spun că trăim într-o lume de muzică de unică folosință și cred că aceasta ar putea fi o victorie pentru oameni care fac muzica să însemne ceva”, a spus el.

Deși nu a participat la concurs, știrea a fost reflectată și peste oceanul atlantic. Portalul canadian TVA Nouvelles a scris despre victoria Portugaliei la concurs.

Salvador Sobral, interpretul de 27 de ani, fiind în așteptarea unui transplant de inimă din cauza insuficienței cardiace severe, a emoționat milioane de telespectatori ai show-ului muzical european cu piesa sa melancolică și jazzy „Amar Pelos Do”.

Portalul rus Ria Novosti a fost destul de succint, dar a ținut să menționeze că reprezentantul Bulgariei care a câștigat locul doi este originar din Moscova.

Portugalia a câștigat concursul de muzică Eurovision pentru prima dată în istoria competiției, informează postul britanic BBC.

„Noi trăim într-o lume a muzicii fast-food. Aceasta este o victorie pentru muzică ... muzica nu este focuri de artificii, ci simțuri”, a declarat Sobral În timp ce i-a fost înmânat trofeul.

Cântecul său a câștigat cele mai bune note atât din partea telespectatorilor, cât și din partea juriilor țărilor participante, obținând în total 758 de puncte. Acest scor a întrecut victoria lui Jamala care a câștigat anul trecut cu 534 de puncte.

Cu piesa „Amar Pelos Do”, portughezul Salvador Sobral, 27 de ani, a câștigat detașat concursul Eurovision Song Contest 2017. O premieră pentru țara sa, scrie publicația franceză Le Parisien.

Alegând acest tânăr de 27 de ani, descoperit la o emisiune de talente, Portugalia a făcut o alegere sobră. Piesa sa „Amar au Pelos“ este o baladă clasică în portugheză acompaniată de viori și voce moale, dar stridentă a cântărețului. Salvador Sobral, care suferă de probleme cardiace și așteaptă un transplant, a fost însoțit de sora lui pe toată durata concursului. La scurt timp după câștigarea premiului, el a cântat în duet cu ea.

Până și echipa de fotbal Benfica Lisabona l-a felicitat Salvador Sobral și a difuzat piesa acestuia prin difuzoare gigantice în timp ce microbiștii încă sărbătoreau pe străzile capitalei titlul de campion al Portugaliei câștigat de Benfica câteva ore mai devreme. „Noi nu suntem singurii câștigători ai serii ...! Felicitări Salvador Sobral!”, a reacționat clubul de fotbal.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal