VIDEO. Nata Albot în fața protestatarilor: Niciodată în Moldova nu a fost atât de greu

VIDEO. Nata Albot în fața protestatarilor: Niciodată în Moldova nu a fost atât de greu

Jurnalista și fondatoarea mai multor festivaluri ce se desfășoară anual în Republica Moldova, Nata Albot, a ieșit astăzi în fața protestatarilor adunați în centrul Capitalei. Aceasta a venit și cu un aforism prin care a ținut să le transmită oamenilor că împreună sunt putenici. 

„Motivul pentru care am urcat în scenă e că nu avem nicio culoare politică. Singura culoare a acestui protest e culoarea susfletului nostru. Mie nu-mi vine să cred că oamenii pot pur și simplu să vină și să protesteze, în timp ce de la toate canalele ni se arată că moldovenii au adormit. Eu fac parte din acei moldoveni care au spus că e timpul să faci un pas. Problema mea e că nu mă pot rupe de Moldova. E foarte ușor să prinzi gustul vieții bune și să începi ușor-ușor să uiți cât de greu este aici. Majoritatea dintre noi avem părinți și atât timp cât părinții ne sunt aici, atât timp Moldova va fi în sufletele noastre”, a declarat Nata Albot.

https://agora.md/videoframe/4589/620

Publicitate

„De la distanță durerea este și mai acută. Dacă veți întreba oamenii plecați, majoritatea vă vor răspunde că ar vrea să se întoarcă acasă. Dar uitându-se la dezmățul care se întâmplă aici își spun ce pot să fac eu? În această situație ne amintim de fabula în care un tată și-a adunat copiii și le-a dat câte un fir de mălai și le-a cerut să-l rupă. După ce le-au rupt pe toate, le-a adunat și le-a dat o mătură spunându-le încercați acum să o rupeți. Ceea ce vreau să spun acum este că niciodată în Moldova nu a fost atât de greu. Oamenii își închid afacerile, oamenilor li se iau afacerile. Ei sunt puși în situația să alimenteze acest monstru cu donații sau pur și simplu să plece din țară. Noi nu auzim de criză, noi auzim de stabilitate”, a mai punctat jurnalista.

https://agora.md/videoframe/4590/620

Despre media

„Ei acum vor să ne bage în întuneric. Rușine colegilor de breaslă care nu sunt vizionari și care caută să-și umple burta acum. Noi am ajuns în epoca în care citim doar titluri. Noi nu deschidem articolul să vedem cine l-a scris, al cui e site-ul. Singura armă împotriva întunericului, care se bagă în această țară prin decizii luate vineri seara, noaptea, este unitatea, adevărul șilumina pe care o purtăm în suflet”, a conchis Nata Albot.

https://agora.md/videoframe/4591/620

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal