Eurovision 2017: Bărbatul care și-a arătat fundul pe scenă declară că „nu regretă”

Eurovision 2017: Bărbatul care și-a arătat fundul pe scenă declară că „nu regretă”

Bărbatul ucrainean, care a sărit pe scenă la finala concursului Eurovision 2017 și și-a dat pantalonii jos în fața a 200 de milioane de telespectatori, a compărut luni în fața unui judecător unde a declarat că nu regretă cele întâmplate, deși fapta lui l-ar putea costa pedeapsa cu închisoarea, informează luni AFP, citat de agerpres.ro.

Bărbatul a fost plasat sub control judiciar.

Binecunoscut în Ucraina pentru farsele sale, Vitalii Sediuk a urcat pe scena Eurovision purtând pe umeri steagul Australiei și și-a arătat fundul gol publicului, în timpul recitalului susținut de Jamala. În urma evenimentului, poliția din Ucraina l-a reținut pe Sediuk pentru 72 de ore.

Publicitate

El a apărut luni în fața unei instanțe din Kiev, care a decis să îl plaseze sub control judiciar, riscând până la cinci ani de închisoare și o amendă pentru acuzații de ''vandalism''.

„Nu regret”, a spus Sediuk. „Nu am nimic împotriva Eurovision. De data aceasta am vrut să fac ceva de care oamenii să își amintească”. În urma deciziei instanței, pașaportul său a fost confiscat, iar tânărul de 28 de ani are interdicție să părăsească țara pe durata investigației.

Incidentul, care a durat aproximativ cincisprezece secunde, a fost difuzat în direct în fața unei audiențe de milioane de persoane din toată lumea și a fost intens distribuit online pe rețelele de socializare în timpul competiției de sâmbătă, desfășurată la Kiev, câștigată de reprezentantul Portugaliei, Salvador Sobral.

Arsen Avakov, ministrul de interne din Ucraina l-a numit pe Vitalii Sediuk farsor într-un mesaj publicat pe Facebook. „Sediuk este un cetățean ucrainean. În timpul reprezentației artistei noastre Jamala, conform propriilor declarații, a hotărât să-și pună în practică hobby-ul, „activând neoficial ca jurnalist provocator”, a menționat Avakov.

Comitetul ucrainean de organizare al concursului Eurovision a calificat, la rândul său, comportamentul lui Sediuk drept „inacceptabil”, subliniind în același timp că finala competiției a avut loc sub „un nivel maxim de securitate”.

Vitali Sediouk „trebuie să își asume responsabilitatea pentru acțiunile sale”, a spus într-un comunicat producătorul adjunct al ediției din 2017 a concursului, Pavlo Gritsak, afirmând de asemenea că este „revoltat”.

Nu a fost prima glumă de acest gen făcută de Sediuk. În trecut, el l-a lovit pe Brad Pitt peste față în timp ce actorul acorda autografe în Los Angeles. De asemenea, a dat buzna pe covorul roșu la Festivalul de Film de la Cannes și s-a strecurat sub rochia actriței America Ferrera. Cu alte ocazii, Sediuk l-a îmbrățișat pe actorul Leonardo DiCaprio la un eveniment din cadrul Festivalului de Film din Santa Barbara; a urcat pe scena pe care cântăreața Adele urma să țină discursul de acceptare a unui premiu Grammy; și a fost pălmuit de actorul Will Smith, după ce l-a sărutat la o premieră din Moscova.

Citește mai departe pe agerpres.ro.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal