CRONOGRAF 2017 aduce cinci premiere despre artă și viață

CRONOGRAF 2017 aduce cinci premiere despre artă și viață

Cea de-a XIV-a ediție a Festivalului Internațional de Film documentar Cronograf prezintă anul acesta cinci premiere de filme documentare și de ficțiune, din România și Republica Moldova, ce vor fi proiectate la Cinematograful Odeon în perioada de 26-31 mai.  

1. Teatrul și Pușcăria studiază experimentul unui grup de actori profesioniști de a-i instrui în arta teatrului pe deținuții închisorii cu cel mai strict regim de detenție din țară, Penitenciarul nr. 17 din Rezina. Rezultatul este spectacolul ”Hamlet”, montat în curtea pușcăriei. Regia filmului este semnată de Victor Galușca. Filmul va fi proiectat la cinematograful ODEON pe 26 mai.

...

Publicitate

2. Chers amis, un scurtmetraj de ficțiune, surprinde profesorii unui sat din România, în ajunul Crăciunului, discutând despre temele elevilor, problemele globale și despre viitorul incert. O scrisoare a unor elevi din altă țară ar putea deveni un miracol de Crăciun. Regia este semnată de Valeriu Andriuță, actor basarabean care a lucrat cu regizorii români Cristian Mungiu şi Marian Crişan, dar şi cu regizorul rus, Pavel Lunghin. Valeriu Andriuţă este cunoscut pentru rolul său din filmul „După Dealuri” în regia lui Cristian Mungiu, care a câştigat premiul pentru cel mai bun scenariu la Festivalul de la Cannes din 2012. Proiecția Chers amis va avea loc pe 28 mai.

...

3.O Istorie Călătoare În acest an, Studioul Teritorial Iaşi al televiziunii române a împlinit 25 de ani de la prima emisie. Echipa postului a realizat filmul Caravanei Tvr Iaşi 25: o serie de proiecţii care a făcut turul celor opt judeţe ale Moldovei şi care a scos la iveală producţii valoroase, imagini document, evenimente din viaţa satelor şi oraşelor. O Istorie Călătoare este un documentar realizat în regia Violetei Gorgos și a Ralucăi Aftene. Proiecția va avea loc luni, 29 mai.

...

4. Science en Francais este un documentar ce urmărește călătoria în Moldova a doi profesori francezi de științe exacte, ce descoperă elevii și profesorii din liceele moldo - franceze din întreaga țară. Science en Francais e un film regizat de Călin Laur și va fi proiectat pe 31 mai.

...

5. Pierduți în timp este o investigație despre dispariția tezaurului cinematografiei autohtone. O demonstrare că instituțiile responsabile nu dispun de condiții pentru a păstra filme. Documentarul este realizat de Lucia Lupu și Victor Galușca. Filmul va fi proiectat miercuri, 31 mai.

...

FIFD Cronograf este cel mai complex festival de filme din Republica Moldova, și unicul Festivalinternațional de film documentar din Republica Moldova. El este organizat anual la Chişinău, începând cu 2001. Acest eveniment a apărut la iniţiativa unui grup de tineri cineaşti moldoveni, organizaţi în cadrul OWH Studio, care şi-au propus să animeze viaţa culturală din Republica Moldova şi să aducă mai aproape de publicul autohton documentare de ultimă oră din întreaga lume.

Anul acesta în cadrul festivalului vor fi proiectate peste 50 de filme din 30 de țări selectate din cele peste 700 de filme trimise de regizori şi producători din toate colțurile lumii.

Biletele pot fi procurate online pe iTicket.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal