Potrviti sursei citate, PD a semnat contractul cu Burson-Marsteller anul acesta, iar Newsmaker a reușit să obțină o confirmare la oficiul de la Bruxelles al firmei. Potrivit companiei, colaborarea între ei și PD a început în luna martie.

Reprezentantul companiei, de asemenea, a refuzat să prezinte contractul cu PD, menționând că e vorba despre un secret comercial.

Purtătorul de cuvând al PD, Vitalie Gamurari, a menționat că firma a fost contractată pentru un sondaj de opinie la care au participat 12.000 de oameni. „Am ales intenționat o companie independentă faimoasă. Ei au o experiență bogată în sondaje de acest fel, iar studiul de va ajuta să înțelegem mai bine ce se întâmplă în Moldova”, a motivat Gamurari. 

Potrivit portalului LobbyFacts.eu, Burson-Marsteller este a doua cea mai mare companie de lobby din UE, după Fleishman-Hillard.

Fima a fost contractată de guvernul rus după scandalul cu dopingul în 2016, iar în anii 1970 compania a lucrat pentru guvernul român. 

Încă un client faimos al Burson-Marsteller a fost ultimul dictator militar al Argentinei, Jorge Videla, care în 2010 a fost condamnat la detenție pe viață pentru omor și tortură. Jurnaliștii și luptătorii pentru drepturile omului au cuzat Burson-Marstellar de albirea imaginii dictatorului, însă compania nu a recunoscut niciodată că a lucrat pentru Videla, menționând că au fost contractați de Ministerul Economiei. 

Amintim că PD a mai apelat anul trecut la o firmă de lobby - Podesta. Constractul cu aceasta urmează să expire pe 21 iunie. 

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!