Complexul filantropului Constantin Cazimir conține mai multe clădiri pe o suprafață de câteva hectare de pământ și a fost construit la începutul secolului al XX-lea, în stil arhitectural neoclasicist.

Camerele conacului sunt amplasate în jurul tindei și sunt completate de un cerdac. În timpul construcțiilor, muncitorii utilizau cărămizi realizate la comandă pentru Constantin Cazimir, care aveau inscripționate litera K.

Localnicii povestesc că, în sat, cu mulți ani în urmă, exista un dendrariu de pe timpurile lui Cazimir cu o colecţie impresionantă de plante aduse din străinătate, care erau crescute în împrejurimi. Printre acestea se număra stejarul american și copacul de plută.

În prezent, Conacul Cazimir degradează. Specialiștii susțin că, acest monument de Arhitectură are nevoie, urgent, de restaurare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!