Natalia Morari: Am fost filmată în timp ce făceam dragoste cu bărbatul meu

Natalia Morari: Am fost filmată în timp ce făceam dragoste cu bărbatul meu

„Mi-a fost arătat video filmat în timp ce eu fac dragoste cu bărbatul meu în apartamentul pe care eu îl închiriam. Am văzut acest video.” Declarația îi aparține jurnalistei Natalia Morari și a fost făcută în cadrul campaniei „Fără frică”. Totodată, jurnalista a menționat că în ultima perioadă mesaje de atenționare primește tot mai des. 

„În toamna anului trecut un bun prieten jurnalist mi-a spus că trebuie să plec din țară și în general pentru un an, doi, să mă retrag din spațiul public, pentru că prea tare deranjez. Eu vreau să trăiesc în alt fel de societate și de aceea o să ies duminică la marșul „Fără frică”. Sunt sigură că acolo vor veni multe persoane care au frici”, a menționat Morari.

Jurnalista a mai menționat că avertismente de genul „fii cuminte” a mai primit și anterior.

Publicitate

„Prima dată mi s-a spus că ar trebui să fiu cuminte 9 ani în urmă, imediat după ce am fost expulzată din Rusia. Am stat trei zile în aeroport fără să putem vorbi cu mama, iar când am ajuns acasă am găsit-o mută, ea de câteva zile nu mai vorbea. Atunci când eu stăteam pe aeroport, mama mea a fost sunată și i s-a spus: „fiica ta să se liniștească, altfel o va termina rău.” Multe zile ne-am chinuit ca să o scoatem din starea de șoc în care se afla. Au urmat ani de jurnalism în RM în care eu am început să mă ciocnesc cu situațiile în care mie mi se spune să fiu mai cuminte. Am fost preîntâmpinată de oamenii din Procuratura Generală că ar fi bine să am grijă unde îmi las hainele pentru că în timpul unor percheziții eu aș putea să găsesc droguri în ele. Am încetat să mai merg la sport și în orice alte localuri în care nu am încredere”, a mai povestit Morari.

Menționăm că mai multe persoane au ieșit astăzi cu un discurs fără frică pentru a încuraja oamenii să iasă duminică la marșul organizat de GENDERDOC-M pentru a schimba societatea în care trăim. „Mă nedumerește că trăiesc într-o societate cu oameni nemulțumiți de faptul că sunt mulțumită de viața mea. Pe ei nu-i deranjează atât de mult alegerile mele, cât îi deranjează faptul că eu sunt mulțumită de ele”, a declarat la rândul său Nata Albot.

Amintim că în iulie anul trecut jurnalista Natalia Morari a declarat că a primit un mesaj de avertisment de la o persoană de încredere care activează într-o instituție de stat.

„Eu cunosc cine se ocupă de cazul meu dintr-o anumită instituție a statului. Numele eu le cunosc și într-o zi voi discuta cu ei personal. Omul mi-a mai scris să am grijă de sala de forță unde merg, pentru că niciodată nu pot să știu ce se poate întâmpla cu hainele mele în timp ce eu fac sport. Eu cred că asta este foarte grav, când jurnaliștii care încearcă să-și facă treaba sunt amenințați de oamenii din sistem. Eu voi continua să vorbesc”, a declarat atunci Natalia Morari. Vezi video aici.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal