„Am adus la cunoștința Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E.S. James D. Pettit că nu este doar poziția mea personală dar și a majorității covîrșitoare a cetățenilor Republicii Moldova. Am menționat foarte clar că astfel de acțiuni contravin flagrant valorilor noastre tradiționale, religiei ortodoxe și moralității. Ele nu pot și nu vor fi acceptate de mine personal, dar și de întreaga societate. În context am dispus organizarea amplelor manifestări de susținere și promovare a valorilor familiei tradiționale, care vor începe duminică, ora 11.00 în Piața Marii Adunări Naționale”, a spus Dodon. 

Precizăm că tot pe 21 mai va avea loc și marșul de solidaritate „Fără Frică 2017”. Acesta se va desfășura de la 12:00-13:00 și va fi un manifest în susținerea diversității. „Suntem diferiți și egali în drepturi, suntem frumoși și puternici anume prin diversitate. Suntem liberi, deoarece suntem Fără Frică”, spun organizatorii.

Amintim că președintele Dodon a mai declarat la emisiunea În Profunzime de la ProTV că nu poate fi președintele tuturor și nu va susține niciodată comunitatea LGBT. 

Totodată, acum un an, coordonatorul de programe al Genderdoc-M, Angela Frolov spunea pentru TV7: „Nu cunosc de unde vine această homofobie, din moment ce în partidul său există multe persoane homosexuale. Eu le cunosc personal şi Igor Dodon le cunoaşte”.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!