Campionatele Franței și Germaniei au ajuns la final. Cine s-a calificat în cupele europene și cine a retrogradat

Campionatele Franței și Germaniei au ajuns la final. Cine s-a calificat în cupele europene și cine a retrogradat

Ieri, 20 mai, au avut loc partidele ultimei etape din campionatele Germaniei și a Franței. După ce Bayern Munchen și, respectiv, AS monaco, au câștigat titlul de campioană încă înainte de ultima etapă, a venit rândul celorlalte echipe să-și ocupe locurile în clasamentul final.

Bundesliga

Astfel, RB Leipzig și Borussia Dortmund, ocupantele locurilor 2 și 3, s-au calificat direct în grupele Ligii Campionilor (LC), alături de campioana din acest an, Bayern Munchen. Ocupanta locului 4, Hoffenheim, a obținut dreptul de a juca în calificările pentru grupele LC. Cei de la Koln s-au clasat pe 5 și și-au asigurat prezentaț în Grupele Ligii Europa (LE), în timp ce Herta Berlin, care a terminat sezonul pe 6, se va lupta în calificări pentru un loc în grupele LE.

Publicitate

Ingolstadt și Darmstadt sunt echipele care au ocupat pozițiile 17 și 18 din clasament și au retrogradat în divizia secundă germană. Wolfsburg ar putea fi cea de-a treia retrogradată, în cazul în care va pierde barajul cu Braunschweig (echipa care s-a clasat pe locul trei în divizia secundă). Cele două echipe vor juca play-off-ul care va determina cine va juca din sezonul viitor în prima ligă.

...

Ligue 1

AS Monaco și Paris Saint Germain sunt cele două cluburi franceze care și-aua sigurat evoluțai în grupele ediției 2017-2018 a Ligii Campionilor. Nice ar putea să le urmeze în cazul în care va trece de calificările pentru grupele competiției, în timp ce Lyon și Marseille, ocupantele locurilor 4 și 5, s-au calificat direct în grupele Ligii Europa.

De cealaltă parte a clasamentului, Nancy și Bastia spun adio primei divizii franceze și vor juca din sezonul viitorul în Ligue 2. Aceeași soartă ar putea-o avea cei de la Lorient, care, pentru a rămâne în Ligue 1, trebuie să învingă în barajul cu Troyes, echipă care a încheiat sezonul în Ligue pe locul 3 și va încerca accederea în liga superioară în detrimentul adversarei.

...

Astăzi se joacă ultima etapă în Premier League și Primera Divison. Dacă în Anglia campioana este deja decisă (Chelsea Londra), în Spania totul depinde de ultima etapă. Real Madrid pornește cu prima șansă la titlu. Madrilenii au nevoie de cel puțin o repriză diseară la Malaga, dacă cei de la Barcelona își câștigă partida de acasă cu Eibar.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal