Chișinăul găzduiește marșul comunității LGBT și festivalul Familiei, organizat de Dodon

Chișinăul găzduiește marșul comunității LGBT și festivalul Familiei, organizat de Dodon

Centrul capitalei va găzdui astăzi două manifestații de solidaritate. Una - pentru valorile familiei tradiționale ortodoxe, iar alta - pentru respectarea și promovarea drepturilor persoanelor LGBT în Republica Moldova.

Festivalul Familiei va începe la ora 11:00 în Piața Marii Adunări Naționale. Manifestația este organizată de șeful statului. Potrivit lui Igor Dodon, manifestanții se vor aduna pentru a susține „valorile familiei tradiţionale”.

„Pentru copii și cei maturi va fi organizat un program ce include concursuri, ateliere pentru copii, animatori, clovni şi multe altele”, a menționat Dodon.

Publicitate

„Am adus la cunoștința Ambasadorului Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E.S. James D. Pettit că nu este doar poziția mea personală dar și a majorității covîrșitoare a cetățenilor Republicii Moldova. Am menționat foarte clar că astfel de acțiuni contravin flagrant valorilor noastre tradiționale, religiei ortodoxe și moralității. Ele nu pot și nu vor fi acceptate de mine personal, dar și de întreaga societate. În context am dispus organizarea amplelor manifestări de susținere și promovare a valorilor familiei tradiționale, care vor începe duminică, ora 11.00 în Piața Marii Adunări Naționale”, a spus Dodon.

Amintim că președintele a declarat la emisiunea În Profunzime de la ProTV că nu poate fi președintele tuturor și că nu va susține niciodată comunitatea LGBT.

Tot pentru această duminică a fost anunțat marșul de solidaritate al comunității LGBT - Fără Frică. Acesta va începe la ora 12:00 de la intersecţia străzilor Ismail şi Bucureşti. Participanţii se vor deplasa pe strada Bucureşti până la str. Maria Cebotari.

Potrivit organizației Genderdoc-M, organizatoarea manifestației, marşul de solidaritate se va desfăşura în tăcere, la fel ca cel din 2016, toţi participanţii purtând tricouri albe, cu însemnele campaniei sociale Fără frică.

Cei care intenţionează să vină au fost îndemnați să nu aducă pancarte cu mesaje, ci să vină cu flori. Securitatea participanţilor va fi asigurată de poliţie.

Mai multe misiuni diplomatice şi organizaţii internaţionale şi-au anunţat prezenţa: Ambasadele Suediei, Țărilor de Jos, Statelor Unite ale Americii, Franței, Marii Britanii, Germaniei, Consulatul Estoniei, Consiliul Europei, Agenția Elvețiană de dezvoltare și cooperare, Agențiile ONU, Delegația Uniunii Europene, Consiliul pentru prevenirea discriminării și asigurarea egalității şi mai multe persoane publice şi formatori de opinie.

Marşul de solidaritate „Fără frică” se desfăşoară în cadrul Festivalului „Moldova Pride 2017” şi a Campaniei sociale Fără frică, iniţiată de Centrul de Informaţii GENDERDOC-M, ce are ca scop sensibilizarea oamenilor privind respectarea drepturilor persoanelor LGBT în Republica Moldova.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal