
CNN: Instagram, cea mai dăunătoare aplicație social media pentru sănătatea mintală a tinerilor
Instagram este cea mai dăunătoare aplicație social media pentru sănătatea mintală a tinerilor, potrivit unui nou raport al Societății Regale pentru Sănătate Publică din Marea Britanie (Royal Society for Public Health in the UK). Instagram este urmat de aplicația Snapchat, potrivit aceleiași surse, transmite Agora cu referire la CNN.
・
Studiul lor, #StatusofMind, a chestionat aproape 1500 de tineri, cu vârsta cuprinsă între 14 și 24 de ani, în legătură cu modul în care anumite platforme sociale media au un impact asupra aspectelor legate de sănătate și bunăstare, cum ar fi anxietatea, depresia, identitatea de sine și imaginea corporală.
YouTube a fost găsit a avea cel mai mare impact pozitiv, în timp ce Instagram, Snapchat, Facebook și Twitter toate au demonstrat că afectează negativ, în general, sănătatea mintală a tinerilor.
Instagram - aplicația saturată de imagini cu peste 700 de milioane de utilizatori din întreaga lume - a fost în fruntea listei în ceea ce privește impactul negativ, în special în rândul femeilor tinere, se precizează în raport.
Instagram atrage femeile tinere să „se compare cu versiuni nerealiste, în mare parte filtrate și photoshopate”, a spus Matt Keracher, autorul raportului. „Instagram face cu ușurință ca fetele și femeile să se simtă ca și cum corpurile lor nu sunt destul de bune, deoarece oamenii adaugă filtre și editează fotografiile pentru ca ei să pară perfecți”, a spus un respondent anonim în raport.
Pentru a rezolva problema, Societatea Regală pentru Sănătate Publică a solicitat platformelor sociale media să ia măsuri pentru a ajuta la combaterea sentimentelor inadecvate și de anxietate ale utilizatorilor tineri prin plasarea unui avertisment asupra imaginilor care au fost manipulate digital. „Nu le cerem acestor platforme să interzică Photoshop sau filtre, ci mai degrabă să lase oamenii să știe când imaginile au fost modificate, astfel încât utilizatorii să nu ia imaginile la valoarea nominală ca fiind reale”, a spus Keracher.
Profesionistul YouTuber Laci Green, un vlogger de sănătate cu 1,5 milioane de abonați, a declarat că educația care înconjoară problemele de sănătate mintală într-o epocă digitală este un imperativ educațional pentru tineri.