
Clipurile video filmate în mod portret nu mai sunt creaţiile unor amatori
Astăzi s-a ajuns la situaţia în care majoritatea clipurilor video generate de utilizatorii de dispozitive mobile sunt filmate în modul portret, iar internetul se adaptează la noua realitate. Acest format este atât de popular încât a apărut chiar şi un festival al „video-urilor verticale” în care nu sunt acceptate decât astfel de creaţii, notează Go4it.
・
Prima platformă care s-a adaptat la situaţie, oferind suport complet pentru acest tip de conţinut, a fost Snapchat. Au urmat Facebook, Instagram şi altele.
Potrivit Snap Inc, şansele ca utilizatorii să urmărească clipuri video filmate în mod portret sunt de până la nouă ori mai mari pe platforma Snapchat decât în cazul celor filmate în mod peisaj. Totodată, pentru tinerii de acum sunt şanse de două ori mai mari ca un clip video furnizat pe smartphone să le capteze atenţia decât unul rulat la televizor.
Mai mult, potrivit Mobile Marketer, smartphone-urile sunt folosite în mod portret în 98% din timp. De aceea aplicaţii foarte populare, precum YouTube şi Facebook, permit de ceva timp rularea în cele mai bune condiţii a clipurilor în mod portret.
Printre cei care nu s-au adaptat încă la această nouă realitate se numără furnizorii de publicitate. Primi paşi au fost făcuţi deja. Facebook a lansat recent reclame video în mod portret, iar Project Agora a lansat o platformă inovatoare pentru acest format, numită VertiGo.