Întrebat de moderatoarea emisiunii dacă Igor Dodon a comandat reținerea, Ghimpu a răspuns că „toate ataccurile asupra PL au început de când a devenit Dodon președinte”.

„Moscova a luat decizia ca primarul sa fie reținut. Acum o să vedem cine dorește să-i ocupe locul lui Dorin Chirtoacă”, a spus Ghimpu.

Liderul PL a recunoscut că știa despre reținerea lui Chirtoacă. „Nu era o surpriză, se auzea demult despre reținerea lui. (...) Eu îl sunam și nu răspundea. Peste câteva minute mi-am dat seama. E clar că e comandă politică. Nu poți decapita primăria și încă în ziua de Ispas. Asta înseamnă a elibera locul pentru un alt candidat.

Mai devreme, în aceeași emisiune, Ghimpu a ezitat să spună dacă liderul PD, Vlad Plahotniuc, are vreo legătură cu reținerea lui Chirtoacă.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!