Din actul de învinuire întocmit de procurori reiese că, pe parcursul anului trecut, trei bărbaţi, prin intermediul unui inspector al serviciului de securitate al companiei „Avia Invest”, care avea acces în zona de control vamal „Aeroport Internaţional Chişinău”, au procurat din magazinele Duty-Free băuturi alcoolice. Astfel, prin eludarea controlului vamal, ei au introdus în Republica Moldova prin contrabandă 3585 sticle de alcool, valoarea cărora constituie aproximativ 1,5 milioane lei, marfa urmau să o comercializeze în capitală prin intermediul anunţurilor plasate în Internet.

În cadrul percheziţiilor, efectuate în locuinţele învinuiţilor au fost depistate şi ridicate cele 3585 sticle cu băutură alcoolică, precum şi mijloace băneşti, proveniţi din activitatea criminală, toate fiind puse sub sechestru în vederea confiscării speciale.

Inculpaţii, cu vârstele cuprinse între 36 şi 50 de ani, au măsura preventivă - obligarea de a nu părăsi ţara, iar dacă vor fi recunoscuţi vinovaţi de cele incriminate aceştia risc pedepse de până la 10 ani închisoare.

Scriem pentru tine. Vrei să ne susții? Sprijinul cititorilor noștri este esențial pentru a putea face în continuare jurnalism independent, iar noi vrem să continuăm cu același curaj și dedicație. Susține redacția AGORA cu o donație pe contul nostru de PayPal sau Patreon. Îți mulțumim!