FOTO. Unde locuiesc cei mai bogați americani și cât costă casele acestora

FOTO. Unde locuiesc cei mai bogați americani și cât costă casele acestora

CEO-ul Facebook, Mark Zuckerberg, se află pe locul patru în topul celor mai bogați oameni din lume, cu 55,5 miliarde de dolari. Cu toate acestea, fondatorul Oracle, Larry Ellison, a coborât pe locul 5 pentru prima dată din anul 2007, cu 49,3 miliarde de dolari. Pe locul 6 se află fostul primar al orașului New York, Michael Bloomberg, CEO al firmei omonime Bloomberg L.P., cu 45 de miliarde de dolari.

Cei șase cei mai bogați multi-miliardari din lume au circa 363,3 miliarde de dolari. O parte din averea lor este investită în imobiliare.

Gates deține un conac în Washington în valoare de aproximativ 170 de milioane de dolari, mai multe ferme de cai în S.U.A. și deține mai multe lanțuri de hoteluri luxoase.

Publicitate

1. Bill Gates

Casă: Medina, Washington - 81 de miliarde de dolari

Gates, în vârstă de 60 de ani, își petrece cea mai mare parte a timpului la conacul său de la Medina, Washington, cu o suprafață de 66.000 de metri pătrați, poreclit Xanadu 2.0 după proprietatea personajului titular în Citizen Kane.

Conacul are vedere spre Lacul Washington. L-a costat 63,2 milioane de dolari, care este plin de multe caracteristici de înaltă tehnologie. El a cumpărat lotul pentru 2 milioane de dolari în 1988, dar acum are o valoare estimată de 170 milioane de dolari, potrivit ziarelor publice.

...

...

...

2. Jeff Bezos

Casă: Medina, Washington - 67 de miliarde de dolari

Bezos, în vârstă de 52 de ani, în procesul de construire a imperiului său de e-commerce, a cules o mare cantitate de proprietăți reale de-a lungul anilor. El are o fermă de 165.000 de acri în West Texas, o casă pe malul mării în statul Washington, trei apartamente în Turnul Century din Manhattan și o proprietate Beverly Hills de 12.000 de metri pătrați.

Casa sa de la Medina, Washington, aproape de sediul Amazonului, se mândrește cu 5,35 hectare și aproximativ 29 000 de metri pătrați de spațiu de locuit. În afară de casa principală, există și o cabana pentru îngrijitor și 4.500 de metri pătrați pe Lacul Washington.

...

...

3. Warren Buffett

Casă: Omaha, Nebraska - 65,5 miliarde de dolari

Buffett, în vârstă de 86 de ani, deține o casă, care se află într-un colț din Omaha, Nebraska, pe care a cumpărat-o în 1958 pentru suma de 31.500 de dolari. Buffett a trăit acolo încă de atunci. Casa, construită inițial în 1921, a suferit o serie de transformări pentru a deveni o locuință confortabilă de 6500 de metri pătrați pentru omul care deține peste 65,5 miliarde de dolari.

...

...

4. Mark ZuckerbergCasă: Palo Alto, California - 55,5 miliarde de dolari

Cel mai bogat tânăr antreprenor își asociază cea mai mare parte a bogăției sale în școli, sănătate și alte acte filantropice. Portofoliul său imobiliar include casa lui din Palo Alto și un parc de 9,9 milioane de metri pătrați lângă Dolores din San Francisco.

Zuckerberg, în vârstă de 32 de ani, a cumpărat prima sa locuință de 5 000 de metri pătrați în Palo Alto, în 2011, pentru 7 milioane de dolari.

...

...

5. Larry EllisonCasă: Woodside, California - 49,3 miliarde de dolari

Președintele executiv al Oracle, Larry Ellison, în vârstă de 72 de ani, are un portofoliu imobiliar extins. El a cumpărat cartiere întregi în Malibu și în jurul lacului Tahoe. Detine o casa de 70 de milioane de dolari în Newport, Rhode Island, o vilă în Kyoto, Japonia și 98% din terenul Lanai, cea de-a șasea insulă din Hawaii, pe care a cumpărat-o în 2012 pentru 500 de milioane de dolari.

Proprietatea sa din Woodside, California, cu o valoare estimată de 110 milioane de dolari, este modelată după arhitectura japoneză din secolul 16, completată cu un lac construit de om de 2,3 hectare.

6. Michael BloombergCasă: Manhattan, New York - 45 de miliarde de dolari

Fostul primar din New York, Michael Bloomberg, în vârstă de 74 de ani, are o duzină de proprietăți în întreaga lume. El își petrece cea mai mare parte a timpului în New York dar are proprietăți și în Londra, Bermude, Colorado și Florida.

...

...

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal