De asemenea, agenții economici vor trebui să construiască stații de pre-epurare pentru a micșora coeficientul de poluare pe care îl aduc mediului și pentru a putea micșora suma pentru achitare.
În același timp, Veronica Herța afirmă că tariful mai mare pentru un nivel ridicat de poluare a apelor uzate va permite introducerea tehnologiilor noi pentru ca Apă Canal să poată asigura curățirea apei conform standardelor cerute.
Nemulțumirea agenților economici vine în contextul în care în România, spun ei, se plătește mult mai puțin pentru aceleași condiții. Iar probele pentru laborator nu se colectează corect.
„Povestiți de ce vă trebuie bani, dar nu îmi povestiți mie aici... Noi acum plătim mai mult decât în România. De unde primiți salariul, răspundeți? Voi primiți salariul de la noi sau de la ei? Doamnei Herța îi trebuie bani”, s-a indignat un agent economic.
Scandalul a pornit atunci când mai mulți oameni au început să țipe și să afirme că nu au încredere în laboratorul la care se face expertiza, iar tarifele mari au menirea de a-l închide.
Agenții economici susțin că Apă Canal îi pune în fața situației cu o factură uriașă, fără a putea să primească un timp pentru a se conforma. La rândul său, Herța menționează că legea este din 2013 și nu știe de ce nu au fost anunțați aceștia până acum.
Într-un final, s-a ajuns la înțelegerea ca facturile pentru luna mai să fie recalculate, urmând să se ajungă la o înțelegere între Apă Canal Chișinău și agenții economici.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.