Năstase îl face pe Leancă „alerguș al oligarhiei criminale”: Mi-ar plăcea să-ți fiu procuror de caz într-o justiție europeană

Năstase îl face pe Leancă „alerguș al oligarhiei criminale”: Mi-ar plăcea să-ți fiu procuror de caz într-o justiție europeană

Polemica de pe Facebook între vicespeakerul Iurie Leancă și liderul PPDA, Andrei Năstase continuă după ce Leancă a răspuns la acuzațiile opozantului. Năstase l-a invitat pe liderul PPEM la protestul de astăzi, dar a și subliniat că ar fi vrut să-i fie procuror de caz.

„Trebuie să-ți spun cu toată sinceritatea că mi-ar plăcea să-ți fiu procuror de caz într-o justiție europeană, de ce nu germană, sau într-o justiție națională independentă, scoasă din captivitatea partenerului dumitale de putere, oligarhul Plahotniuc, cel pentru care ești gata să pui obrazul la bătaie oriunde, oricând și pentru orice. Iată acolo și atunci ți-aș demonstra cu probe și fapte concrete schema de implicare în furtul secolului, iar o instanță dreaptă te-ar condamna, în intima ei convingere, la ani grei de pușcărie, cu confiscarea extinsă a averii ilicit dobândite”, scrie Năstase pe Facebook.

„Spre deosebire de dumneata, părinții mei spirituali sunt Legea, Adevărul, Demnitatea. Din păcate, societatea noastră a înțeles prea târziu cine sunt părinții spirituali ai domniei tale”

Publicitate

Autor:

„Prin asumarea de guvern - fie că ai știut, fie că ai fost obligat - ai pus pe masa tâlharilor cheile de la Banca Națională de unde au furat miliardul. Povestea cu grija pentru deponenți e atât de ieftină, încât râd în hohot până și broaștele în baltă. Banii poporului au fost cheltuiți pentru autobuze de lux, limuzine de milioane, credite neperformante, transferuri peste hotare efectuate criminal de amicul dumitale „Shor-Plahotniuc”, mai adaugă Năstase.

(...)

„Îmi pare rău să spun, dar, la ora actuală, Iurie Leancă a ajuns a fi un simplu alerguș al oligarhiei criminale, trimis mereu pe cărările rătăcite ale străinătății, ca un pompier sadea, mereu gata să stingă flăcările de la fundul care arde al stăpânului său. Un fel de sosie al celuilalt trepăduș, Dodon, care face naveta pe cealaltă rută geopolitică, Chișinău-Moscova.

În încheiere, țin să fac o precizare. Iurie Leancă, spre deosebire de stăpânul tău oligarhic, eu nu mi-am propus niciodată punerea la pușcărie a oponenților politici. Or, Plahotniuc, Shor, Leancă, Drăguțanu și ceilalți participanți la marea tâlhărie a statului numai politicieni nu sunt. Atât eu, cât și colegii mei de la Platforma DA, precum și toți oamenii demni și bine informați ai acestei Țări, ne propunem eminamente pedepsirea criminalilor, a hoților și torționarilor acestui popor.

Vino mâine la protest și explică-le oamenilor în față unde-s miliardele”, conchide Năstase.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal