Procuratura italiană: Tânărul moldovean s-a documentat cum să ucidă prietena sa însărcinată

Procuratura italiană: Tânărul moldovean s-a documentat cum să ucidă prietena sa însărcinată

Organele de anchetă din Italia au stabilit numeroase detalii care indică asupra faptului că tânărul moldovean, Mihail Savciuc a săvârșit în mod premeditat omorul prietenei sale însărcinate, scrie trevisotoday.it.

Moldoveanca însărcinată Irina Bacal a fost ucisă în mod brutal de către prietenul său Mihai Savciuc pe 19 martie current.

Asasinul se află în închisoarea Pordenone, destinată persoanelor care au săvârșit crime grave sau cu caracter sexual.

Publicitate

„Cercetările amănunțite ale Procuraturii din Treviso pentru a face lumină peste aspectele acestei crime au confirmat faptul că Savciuc nu și-a pierdut capul atunci când a comis omicidiul, precum a susținut, ci a știut foarte bine ce face și era foarte bine documentat cum să ducă crima până la bun sfârșit. Acum așteptăm măsurile care vor fi întreprinse de către autorități pentru a face justiție față de Irina, mama sa și persoanele dragi”, a declarat avocatul Andrea Piccoli, care asistă familia victimei.

Organele de anchetă din Italia au stabilit mai multe probe și detalii, astfel că va fi extrem de dificil de demonstrat că nu a fost o crimă premeditată.

Tehnicianul care a analizat telefonul lui Savciuc a reușit să recupereze datele șterse de tânărul asasin. Astfel, s-a constatat că în dimineața săvârșirii crimei tânărul a consultat mai multe pagini web pentru a afla cum poate fi ucisă o persoană. Pe unul din link-uri el citea cum poate fi omorâtă cu mâinile goale o persoană.

În timpul autopsiei s-a stabilit că victima a fost strangulată, anterior fiind lovită de două ori în regiunea capului cu un obiect neregulat. De asemenea, există indicii că victima a încercat să se apere.

Medicii au mai stabilit că Irina avea o sarcină de 29 de săptămâni, iar tatăl copilului este Mihail Savciuc.

Procurorii au relevat că tânăra nu a fost omorâtă în locul unde a fost găsit cadavrul, fiind stabilite mai multe urme care indică faptul că corpul a fost târât.

În expertiza genetică se menționează că în portbagajul automobilului, care aparține asasinului, au fost depistate fire de păr și două urme de sânge ale tinerei moldovence omorâte.

„Așteptăm ca investigațiile să demonstreze tot adevărul despre acest omor, fiindcă există multe lucruri neclare: asasinul va trebuie să explice conținutul apelurilor către sora și mama sa în noaptea de 19 martie, puțin timp după producerea omicidiului”, menționează avocatul care reprezintă familia victimei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal